Δίκτυο Περραιβία: Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των κατοίκων

Δίκτυο Περραιβία λογότυποΟ Πρόεδρος και το ΔΣ του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τους κινδύνους που διατρέχουν οι κάτοικοι της Ελασσόνας και της γύρω περιοχής ,από την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων πυρομαχικών κοντά στην πόλη της Ελασσόνας (στην 361 Π.Α.Π.) , η παρουσία των οποίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, γεγονός που επανειλημμένα έχει καταγγελθεί, χωρίς να έχει υπάρξει η οφειλόμενη ευαισθησία εκ μέρους της Πολιτείας .
Δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή της Ελασσόνας μπαίνει σε απρόβλεπτες περιπέτειες ,εξαιτίας της αδυναμίας του Κράτους να εκσυγχρονιστεί και να προστατέψει τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών του .
Η Ελασσόνα και όλη η παρολύμπια περιοχή ,είναι ένας τόπος που φημίζεται για το περιβάλλον ,τον πολιτισμό και τα μοναδικά της προϊόντα.
Ως εκ τούτου ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει είναι αυτός της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης ,σε ένα αυστηρά προστατευμένο περιβάλλον ,που να διασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους της περιοχής ,που ,επιπρόσθετα , καλούνται να αντιμετωπίσουν μια ,πρωτόγνωρη για τη χώρα ,οικονομική κρίση ,με δύναμη και αξιοπρέπεια..
Γι’ αυτό ,η Πολιτεία και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν καθήκον να διασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας για τις τοπικές κοινωνίες και να μην επιμένουν να στέκονται ,λόγω των δικών τους αγκυλώσεων , αλλά και αδυναμιών ,εμπόδιο στην πρόοδο και την πορεία προς το Μέλλον, αυτού του ευλογημένου τόπου .
Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , εκπροσωπώντας την Κοινωνία των Πολιτών της περιοχής ,έχοντας ως Μέλη ,70 Συλλόγους Ελασσονιτών ,από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο , διαμαρτύρεται εντονότατα για την αδιαφορία της Πολιτείας ,που βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, αγνοώντας τις απόψεις και τις έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας ,που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο .
Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ ” συγχαίρει όλους αυτούς ,,ιδιαίτερα τους Εθελοντές της περιοχής ,που με αυταπάρνηση βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς την Δευτέρα 8/7/2013 ,προκειμένου να προστατέψουν την Ελασσόνα από τα χειρότερα και επισημαίνει την αυτοθυσία των πυροσβεστών και των στρατιωτών που με τεράστιο κίνδυνο της ζωής τους συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες.
Γι ‘αυτό συστρατεύεται , ως μια σύγχρονη Δευτεροβάθμια Εθελοντική Οργάνωση ,που αναγνωρίζεται σε όλη την Ελλάδα ως Πρότυπο Καλών Πρακτικών , με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου ,στην αντιμετώπιση αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης.

Add Comment