ΚΚΕ: Για την φωτιά στην Ελασσόνα

κκεΗ πρόσφατη πυρκαγιά στην πόλη μας ανέδειξε για μια ακόμη φορά την ανάγκη απομάκρυνσης των αποθηκών πυρομαχικών άμεσα. Παράλληλα κατέδειξε πως η ύπαρξη τους αποτελεί κίνδυνο αφανισμού ολόκληρης της πόλης.
Από την άλλη σκοπιά αποτελεί και εμπόδιο στην ανάπτυξη περεταίρω υποδομών πρασίνου απαραίτητων για την αναψυχή και την υγεία των κατοίκων της Ελασσόνας.
Η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ σημειώνει παράλληλα, τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι συνεχείς μεταφορές πυρομαχικών φορτίων (κυρίως του ΝΑΤΟ) μέσα από την πόλη μας με απώτερο σκοπό την καταστροφή τους, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας.
Με αφορμή την πυρκαγιά αξίζει να αναρωτηθούν οι κάτοικοι της πόλης την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των αποθηκών (ΠΑΠ) αυτών σε συνθήκες που στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ο κίνδυνος πολεμικής ανάφλεξης είναι υπαρκτός και η εμπλοκή της χώρας μας στα πλαίσια των ανταγωνισμών μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών είναι δεδομένη. Κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την ένταξη της στρατιωτικής δομής της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση της αποθήκες της Ελασσόνας έξω από αυτούς τους σχεδιασμούς.
Συνεπώς η απαίτηση για απομάκρυνση, αντικειμενικά, είναι δεμένη με την ανάγκη για απομάκρυνση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς του ΝΑΤΟ- ΕΕ (τους μακελάρηδες των λαών της Γής και της Μεσογείου, ειδικότερα αυτό τον καιρό). Είναι δεμένη με την ανάγκη χωροταξικού σχεδιασμού στρατιωτικού υλικού και μονάδων με σκοπό την ασφάλεια της χώρας που θα υπολογίζει και την ασφάλεια των κατοικημένων περιοχών όπως η πόλη μας.
Θα ακουστούν αυτόν τον καιρό παχιά λόγια από κυβερνητικούς και παράγοντες της τοπικής διοίκησης, είναι αυτοί που για δεκαετίες πιπιλίζουν τα αυτιά μας για την ενδεχόμενη απομάκρυνση που μόνο στα λόγια γίνεται καθώς και για την παράκαμψη της πόλης που θα αποσυμφορήσει την κίνηση στην Ελασσόνα.
Κανένας εφησυχασμός, οργάνωση του λαού της περιοχής μας μέσα από επιτροπές και μαζικούς φορείς που παράλληλα με τον αγώνα που θα δίνει για την επιβίωσή του απέναντι στην λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης των καπιταλιστών και των μονοπωλίων, θα αγωνίζεται για την απομάκρυνση της ΠΑΠ, για την απομάκρυνση του κινδύνου εμπλοκής της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ

Add Comment