Συνάντηση εργασίας του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων με τον Δήμαρχο Ελασσόνας

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Αγροτικού Εθνογραφικού Μουσείου Αραδοσιβίων Δρ. Κώστα Σαχινίδη, τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελο Αυδίκο και το διευθυντή της εταιρείας ‘LOGON’ κ. Στ. Χριστόφορου είχε την προηγούμενη εβδομάδα στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο δήμαρχος κ. Νίκος Γάτσας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις δράσεις του προγράμματος καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Ελασσόνας, τις οποίες υλοποιεί το Μουσείο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την LOGON.

[wpg_thumb]

Παρουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Δημ. Καρανίκα, ο κ. Σαχινίδης ζήτησε από τη νέα δημοτική αρχή να επικαιροποιηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για τη χρήση και τη λειτουργία του μουσείου. Ο κ. Σαχινίδης τόνισε ότι η παραχώρηση της χρήσης του μουσείου στο Δήμο Ελασσόνας είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα της επένδυσης, τη συντήρηση του χώρου και την αύξηση της επισκεψιμότητάς του, καθώς ο Δήμος θα αναλάβει το κόστος και την ευθύνη της λειτουργίας του.

Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε την ανάγκη να δοθεί λύση στο θέμα της λειτουργίας του μουσείου και δεσμεύτηκε να το φέρει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ σημείωσε ότι είναι σπουδαίο το έργο της καταγραφής της πολιτιστικής κληρονομιάς που προωθεί το πρόγραμμα.

Ο κ. Γάτσας τόνισε: «Ευελπιστούμε ότι η ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς θα φέρει απτά αποτελέσματα και θα διδάξει σε όλους μας το ζήτημα του σεβασμού στην παράδοση και την ιστορία. Εκφράζουμε σαν δημοτική αρχή την πεποίθηση μας πως το έργο της ομάδας σας θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο δυνατό και για το λόγο αυτό θα είμαστε σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουμε τα μέγιστα σ’ αυτή σας την προσπάθεια».