Ενημέρωση του Δημάρχου Ελασσόνας για τα προγράμματα ERASMUS+ του Γυμνασίου & Λ.Τ. Καλλιθέας

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας συναντήθηκε στις 24/09/2019 με τον Διευθυντή του Γυμνασίου & Λ.Τ Καλλιθέας κ. Ανδρέα Διβράμη, παρουσία του υπεύθυνου επικοινωνίας για τα προγράμματα Erasmus+ και προγραμματισμού των ευρωπαϊκών δράσεων ΚΑ1 και ΚΑ229 του σχολείου κ. Στυλιανού Ορφανάκη, καθώς και εκπροσώπου της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου για τα ευρωπαικά προγράμματα κ. Παναγιώτη Παπαδόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ελασσόνας ενημερώθηκε από τον Διευθυντή κ. Ανδρέα Διβράμη ότι το σχολείο Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας «Θεόφιλος Σακαλίδης» ύστερα από διαδικασία αξιολόγησης τόσο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ) όσο και την Ευρωπαική Επιτροπή (European Commission) επιλέχθηκε να υλοποιήσει δύο προγράμματα Erasmus+ KA229 διετούς διάρκειας σε συνεργασία με άλλα σχολεία της Ευρώπης, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν τον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης, Στρατηγικές Συμπράξεις μεταξύ σχολείων για την ανταλλαγή ορθών πρακτικών. Επιπλέον το σχολείο εγκρίθηκε για να υλοποιήσει ένα ακόμη πρόγραμμα Erasmus+ KA1 διάρκειας 16 μηνών το οποίο έχει δράσεις μαθησιακής κινητικότητας του προσωπικού του σχολείου. Η χρηματοδότηση κι αυτού του πρόγραμματος έχει γίνει από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Στα πλαίσια αυτών των δύο προγραμμάτων περιλαμβάνονται και μετακινήσεις στο εξωτερικό, στις συμμετέχουσες χώρες. Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στις δραστηριότητες των προγραμμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές δωρεάν, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά των χωρών που εδρεύουν τα σχολεία που συμμετέχουν στα δύο ευρωπαϊκα προγράμματα Erasmus+ KA229. Επίσης θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία που θα επισκεφθούν και να συνεργαστούν με μαθητές και καθηγητές των σχολείων αυτών.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας αφού ενημερώθηκε για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα υλοποιήσει το σχολείο, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τις νεωτεριστικές τους δράσεις και τις ευκαιρίες που θα δώσουν στην τοπική κοινωνία να διευρύνει τους ορίζοντες της, προσφέρθηκε να παρέχει την υποστήριξη του στις δράσεις του σχολείου και δεσμεύθηκε ότι με τον προϋπολογισμό του 2020 θα επιλυθούν αρκετά από τα προβλήματα της κτιριακής υποδομής και του αύλειου χώρου στο Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Καλλιθέας, τα οποία εδώ και χρόνια παρέμεναν χωρίς λύση.