Λίγοι οι αριστεύσαντες στην Ελασσόνα!

«ΑΝΤΕΞΑΝ» ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Του Γιάννη Μουκίδη

αριστεύσαντεςΤέλος στην εύλογη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά την χθεσινή ανάρτηση των βαθμολογιών των υποψηφίων στα Λύκεια της περιοχής.
Κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι οι Ελασσονίτες υποψήφιοι έχουν σχετικά καλές βαθμολογίες, που ίσως τους επιτρέπει να ελπίζουν για την εισαγωγή τους. Ακόμη εμφανής είναι η έλλειψη υποψηφίων που αρίστευσαν.
Σύμφωνα με τοπικούς εκπαιδευτικούς κύκλους, παρά τα εξαιρετικά δύσκολα θέματα των εφετινών εξετάσεων, η πλειονότητα των υποψηφίων έκανε φιλότιμες προσπάθειες και κάποιοι τελικά …«άντεξαν» και κατάφεραν να έχουν υψηλές βαθμολογίες.
Και όλα αυτά, αν θυμηθούμε τις υψηλές βαθμολογίες κυρίως της προπέρσινης «φουρνιάς» των υποψηφίων, αλλά και η εκπαιδευτική χρονιά του 2010 στην Ελασσόνα που θεωρήθηκε, σε ό,τι αφορά τις βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι, ίσως ως μία από τις πλέον παραγωγικές και «προσοδοφόρες» των τελευταίων χρόνων.
Υψηλές βαθμολογίες μόνο για πολύ λίγους υποψηφίους αποτύπωσε η χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων στα Λύκεια της Ελασσόνας, και όχι μόνο. Σε αυτό ίσως «συνέβαλαν» και τα πολύ απαιτητικά θέματα(…κατά γενική ομολογία), ειδικά στη Φυσική, τη Χημεία και στα Μαθηματικά.
Ανάμικτα τα συναισθήματα χθες και στην Ελασσόνα, με χαρούμενους, αλλά και έντονα προβληματισμένους η …και απογοητευμένους υποψηφίους, που πια έχουν κατά νου τις σωστές επιλογές τους(ανάλογα και με τις προτιμήσεις τους) στον «γρίφο» του μηχανογραφικού, που θα οδηγήσει – στο τέλος του ερχόμενου Αυγούστου – σε …«μια θέση στον ήλιο»(…αν βέβαια, μπορούμε πια να μιλάμε για «ήλιο»). Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και οι οικογένειες των υποψηφίων φοιτητών.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.
Μικρά και μεγάλα «πηγαδάκια» στα Λύκεια, στους χώρους μέσα και έξω από τα φροντιστήρια, στα νεανικά «στέκια» της πόλης. Κάποιοι άλλοι, ήδη προετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Κάποιοι άλλοι προτίμησαν να πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους …από μακρινές και κοντινές παραλίες, αρχίζοντας τις διακοπές τους.
Η «Ε» παρουσιάζει κάποια ονόματα υποψηφίων με υψηλές βαθμολογίες, που αναμένεται να εισαχθούν σε «καλές» σχολές:
Γκρούμτσια Ευαγγελία 18.806 μ., Διβράμη Ευαγγελία 18.419 μ., Μπλάνας Λεωνίδας 18.295 μ., Παρασκευάς Βασίλειος – Παναγιώτης 17.824 μ., Λέντζα Μαρία 17.657 μ.

Add Comment