2ος “Faethon Olympus Marathon” την Κυριακή

Την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου 2013 η εκκίνηση στον Κοκκινοπηλό

Ο πιο σκληρός αγώνας 2013 για δυνατούς Aθλητές Bουνού
100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση για τον Όλυμπο πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου 2012 ,στις 06.00 το πρωΐ, με σημείο αναφοράς τον Κοκκινοπηλό Ελασσόνας.
Πρόκειται για τον απαιτητικό αγώνα “Faethon Olympus Marathon” ,με συνολική διαδρομή 44 χλμ και υψομετρική διαφορά 3.500μ και συμμετέχουν δυνατοί αθλητές βουνού σε έναν εντυπωσιακό Μαραθώνιο στο Βουνό των Μύθων.
[wpg_thumb]
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Χιονοδρομικό Ορειβατικό Σύλλογος Ελασσόνας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ελασσόνας και φορείς της περιοχής. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου η οποία δόθηκε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Για 2η χρονιά φέτος, διεξάγεται εδώ στη Θεσσαλία και στο μυθικό βουνό τον Όλυμπο, ο Μαραθώνιος Faethon Olympus. Πέρυσι συμμετείχαν 80 αθλητές και φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τους 100, οι οποίοι καλούνται να τρέξουν 44 χλμ μέσα σ΄ ένα τοπίο φανταστικό, να ευχαριστηθούν τη διαδρομή και να διακριθούν. Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε αυτόν τον αγώνα διεθνή. Εμείς ως αιρετή Περιφέρεια, με συντονισμένες κινήσεις, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας και πόσο μάλλον στον Όλυμπο και φέτος βλέπουμε ότι πάμε καλύτερα. Η συνεργασία φέρνει επιτυχία, φέρνει διακρίσεις αλλά δείχνει και μια αποτελεσματικότητα».
Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους συλλόγους  και τους χορηγούς και που βοήθησαν σ’ αυτή την προσπάθεια, για την βοήθειά τους ώστε να ενδυναμωθεί ο αγώνας Faethon Olumpus Marathon, μέσα στο θεσσαλικό Όλυμπο και ταυτόχρονα να δημιουργήσει μία κατάσταση εικόνα και να προβάλει τον Θεσσαλικό Όλυμπο.
Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε τα εξής: ««Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας στηρίζουμε δράσεις κι ενέργειες που συμβάλλουν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου, της επαρχίας Ελασσόνας. Τόσο με έργα υποδομής, όσο και με δράσεις τουριστικές, αθλητικές, πολιτιστικές, θέλουμε να αναδεικνύουμε τις ομορφιές μας για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών να γίνουν «κοινωνοί» της περιοχή μας. Η διοργάνωση του «Olympus Faethon Marathon», που γίνεται για δεύτερη χρονιά είναι  πανελλαδικής εμβέλειας και ευελπιστούμε να καταστεί θεσμός διεθνούς απήχησης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά  όλους τους συλλόγους και  φορείς της Ελασσόνας για την άψογη και δημιουργική συνεργασία, διότι μόνο μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια μπορούμε να επιτύχουμε την υγιή και ουσιαστική ανάπτυξη  της περιοχής. Ευχαριστώ επίσης την οργανωτική επιτροπή για την άρτια διοργάνωση που είμαι βέβαιη ότι θα έχει και φέτος ο αγώνας ορεινής πεζοπορίας «Olympus Faethon Marathon».
Ο πρόεδρος του ΧΟΣ  κ. Τρανταφύλλου Γεώργιος υπογράμμισε: «Είναι τιμή για τον σύλλογο να διοργανώνει για 2η χρονιά τον αγώνα αυτό. Ο Φαέθων είναι ουρανόδρομος στην ουσία, είναι ο γιος του ήλιου και αυτό είναι η σημασία και της διαδρομής, δηλαδή πέρασμα απ’ όλες τις κορυφογραμμές του Ολύμπου. Πέρυσι που ήταν η πρώτη διοργάνωση ο αγώνας ψηφίστηκε σαν ο τρίτος καλύτερος αγώνας στην χώρα. Φέτος ελπίζουμε να ανέβει στην πρώτη θέση. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια από βάθος καρδιάς που πάντα στηρίζει αυτές τις προσπάθειες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά, στην οργανωτική επιτροπή, πιστεύω ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερος αγώνας και να ευχηθώ σε όλους όσους συμμετέχουνε να έχουν έναν καλό αγώνα και να περάσουν όμορφα στον τόπο μας».
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του” Faethon Olympus Marathon Απόστολος Τσουρέκας “,ο Θανάσης Πιτένης ανέφερε τα εξής: «Φέτος θα ανεβάζουμε τα στάνταρ καθώς 100 άτομα θα τρέξουν σε 10 κορυφές πάνω από τα 2000 μέτρα! Τεχνικά ο αγώνας είναι 44 χλμ και 3500 μέτρα υψομετρική διαφορά, όλοι οι αθλητές ξεκινώντας από τον Κοκκινοπηλό θα περάσουν από την 2η ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, το Σκολιό που είναι 2.911 μέτρα και θα καταλήξουνε πάλι στο χωριό, κάνοντας μία κυκλική διαδρομή του θεσσαλικού Ολύμπου και περνώντας πάνω απ΄ όλες τις κορυφές που υπάρχουν εκεί. Αυτό είναι πού σημαντικό γιατί αυτή η διαδρομή κατατάσσει τον αγώνα στην κατηγορία sky running, που σημαίνει τρέχω στα σύννεφα, κινούμαι σε μεγάλο υψόμετρο. Αυτό διαφοροποιεί τον αγώνα μας από τους άλλους αγώνες, γι αυτό είναι τόσο μοναδικός και τραβάει το ενδιαφέρον extreme αθλητών και εκεί να ποντάρουμε. Δηλαδή με την διαδρομή, με τους αθλητές, με τη μορφολογία του εδάφους και με πολύ προσπάθεια να κάνουμε τον αγώνα διεθνή, να ανοίξουμε τις πύλες σε ξένους αθλητές και σιγά σιγά να γίνει ο νούμερο ένα αγώνας στην Ελλάδα.
Ο Στέφανος Πούτας εκ μέρους των Ελλήνων Διασωστών ανέφερε ότι με 30 διασώστες και διασώστριες και δύο γιατρούς σε 10 σταθμούς στο βουνό ανά 4χλμ περίπου κατά μέσο όρο, θα εξασφαλίσουν για άλλη μια φορά την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία κ. Κώστας Σκριάπας, δήλωσε απ’ την πλευρά του: «Στηρίζουμε κι εμείς μία όμορφη δράση ενός πολύ δραστήριου ορειβατικού συλλόγου. Όλοι οι διοργανωτές, με πρώτο τον ΧΟΣ Ελασσόνας ,είναι μέλη του Δικτύου Περραιβία και ως εκ τούτου είναι μία καλή μέρα για την Ομοσπονδία μας. Θέλω να πω ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί ,σε συνθήκες άψογης διοργάνωσης και ασφάλειας , πάνω στο μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, που αποτελεί το δυνατό όπλο της Θεσσαλίας για την ανάπτυξη ορειβατικού τουρισμού για τη Θεσσαλία και για την Ελλάδα. Επίσης, θέλω να επισημάνω ότι η τοπική κοινωνία, ο δήμος Ελασσόνας και η Περιφέρεια διεκδικούν τις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού από το υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να αποτελέσει τη βάση και τον πόλο έλξης των ορειβατών από όλο τον κόσμο, καθιστώντας τη Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου ,ως πύλη εισόδου για τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου .
Κλείνοντας θέλω να πω ότι όταν η κοινωνία των πολιτών συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση και το αντίθετο , τότε τα αποτελέσματα είναι πάντα θεαματικά κι έτσι θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και για τα παιδιά μας».
Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν ακόμα η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, η πρόεδρος του ΧΟΣ Σπαρμού κ. Βίκυ Νίκου, ο αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δημήτρης Κωστούλης και ο Κώστας Φουρκιώτης από το Δίκτυο Περραιβία.
Επίσης αρωγοί στην προσπάθεια είναι οι σύλλογοι: Π.Α.Ο.Ε.Ε. “Όλυμπος”, X.O.Σ. Σπαρμού Ολύμπου ,Χ.Ο.Σ. Καλυβίων “Χριστάκης”, Χ.Ο.Σ. Ολυμπιάδας “Μύτικας”, επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής.

Add Comment