Ένα «γιατί;» για τον τραγικό θάνατο 56χρονου κτηνοτρόφου

ΣΟΚ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΤΣΑΠΟΥΡΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΣΟΥΡΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ [11]Σοκαρισμένη και «μουδιασμένη» είναι η μικρή κοινωνία της Τσαπουρνιάς Ελασσόνας, η Ελασσόνα και γενικότερα όλη η περιοχή από τον αναπάντεχο θάνατο ενός 56χρονου κτηνοτρόφου, που έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του στην αυλή του σπιτιού του!
Πρόκειται για τον Αθανάσιο Λάμπρου Σουρλή, 56 ετών, κτηνοτρόφο, κάτοικο Τσαπουρνιάς Ελασσόνας, παντρεμένο και πατέρα 3 ενήλικων αγοριών.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, με λεπτομέρειες που συγκλονίζουν, πολύ πρωί της περασμένης Τετάρτης και ενώ η μητέρα του είχε ετοιμάσει το πρωινό καφέ, όπως συνήθιζε, ανησύχησε ιδιαίτερα από την απουσία του Θανάση και άρχισε να τον ψάχνει στα δωμάτια και στους χώρους του σπιτιού τους. Μετά από λίγο, έκπληκτη και σοκαρισμένη τον είδε να είναι κρεμασμένος στην αυλή του σπιτιού τους! Άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αλλά ήταν ήδη αργά για τον κτηνοτρόφο. Μετά από λίγη ώρα, που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας κλιμάκιο αστυνομικών, έχοντας επικεφαλής τον διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας κ. Πέτρο Μουταφίδη, γιατροί και το ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατος του άτυχου Τσαπουρνιώτη, που είχε συμβεί λίγες ώρες πριν.
Η Αστυνομία, μετά από έρευνες, απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Ο 56χρονος Θανάσης Σουρλής διατηρούσε στο χωριό κτηνοτροφική μονάδα με γίδια(«ευκατάστατος νοικοκύρης κτηνοτρόφος», όπως χαρακτηριστικά είπε φίλος του), σοβαρός επαγγελματίας, δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, φιλικός, επικοινωνιακός, καλοσυνάτος, καλόκαρδος, γλεντζές, χωρίς καταχρήσεις, φιλομαθής, άτομο με ευαισθησίες.
Χαρακτηριστικό είναι πως καθημερινά παρακολουθούσε την επικαιρότητα, διάβαζε εφημερίδες και τον άρεσε …να λύνει σταυρόλεξα!
Όπως λένε οι συγχωριανοί του, το προηγούμενο βράδυ, πριν συμβεί το μοιραίο, βρέθηκε στο καφενείο του χωριού, ήπιε καφέ και κουβέντιασε, ενώ δεν έδειχνε να τον απασχολεί κάτι ιδιαίτερα.
Πιθανολογούνται προσωπικοί του λόγοι, που τον οδήγησαν τελικά στο απονενοημένο διάβημα.
Μέσα σε βαριά ατμόσφαιρα οδύνης, συγκίνησης και θλίψης, η οικογένεια του, οι συγγενείς και οι φίλοι του, όλο το χωριό, συνάδελφοι του αγρότες και κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες και αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τσαπουρνιάς, αποχαιρέτισαν τον χαμογελαστό και αγαπητό Θανάση, με ένα μακρόσυρτο «γιατί» για την τραγική μοιραία απόφαση του να φύγει από τη ζωή με αυτό τον τρόπο. Απαρηγόρητοι ιδιαίτερα οι γιοί του(οι δύο ζουν στη Γερμανία και ο ένας είναι στρατιωτικός), που έφτασαν εσπευσμένα στην Τσαπουρνιά για την κηδεία του πατέρα τους.
«Προφανώς, τον Σάκη, κάτι τον απασχόλησε τον τελευταίο καιρό, κάτι τον ενόχλησε ιδιαίτερα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως αυτός ο άνθρωπος θα έφτανε ως εκεί και θα έκανε κάτι τέτοιο!», τόνισε χαρακτηριστικά χθες στην «Ε», φίλος του από τους πολλούς που είχε ο 56χρονος στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή.
Όπως και νάχει, ο Θανάσης «έφυγε» για πάντα και πήρε μαζί το προσωπικό του «μυστικό», αυτό που τον οδήγησε να φύγει μ΄ αυτό τον ανεξήγητο τρόπο…λύνοντας έτσι και το προσωπικό του σταυρόλεξο!!

Add Comment