Νίκη – ανάσα με 1-0 για τον Π.Ο.Ε.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ – ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΖΗΡΔΕΛΗ ΣΤΟ 70΄
Του Γιάννη Μουκίδη

Επιτέλους νίκη για την ομάδα του Π.Ο. Ελασσόνας, που πήρε δίκαια τη νίκη με 1-0, επικρατώντας του μαχητικού Ρήγα Φεραίου Βελεστίνου. Η νίκη αυτή χαροποιεί τους φιλάθλους της Ελασσόνας και δίνει βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα στην ομάδα, ενόψει και των δύσκολων αγώνων που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Η ομάδα του Γιώργου Καλτέκη παρουσιάστηκε ορεξάτη, παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο με καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης, έχοντας απέναντι την ομάδα του Βελεστίνου, που πάλεψε μέχρι το τέλος για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Ελασσόνα.
[wpg_thumb]

Φάσεις – γκολ

12΄: Ευκαιρία για τον ΠΟΕ με σέντρα – εκτέλεση φάουλ του Κρίτσα, που αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
14΄: Ωραίο δυνατό σουτ του Φώτη Γκουντρουμπή αποκρούεται από τον Κεφαλά του Ρήγα Φεραίου.
16΄: Νέα ευκαιρία για τον ΠΟΕ, όταν σουτ φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κεφαλά.
26΄: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρήγα Φεραίου, ο γκολκίπερ του ΠΟΕ Σεμπίρης αποκρούει σωτήρια σε νέο κόρνερ.
40΄: Ευκαιρία για τους φιλοξενουμένους όταν ο Τσουκάλης μετά από ωραία προσπάθεια σουτάρει και αποκρούει σωτήρια ο Σεμπίρης.
51΄: Ωραία προσπάθεια και ευκαιρία των παικτών του ΠΟΕ, που καταχειροκροτείται. Ο ζωηρός Καραγκούνης δίνει την μπάλα στον αμαρκάριστο Κρίτσα που σουτάρει, υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να αποκρούσει σωτήρια.
58΄: Ευκαιρία για τον ΠΟΕ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ – σέντρα του Κρίτσα, λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος του Ρήγα Φεραίου, ο προωθημένος Θανάσης…δεν προλαβαίνει την μπάλα.
60΄: Δυνατό σουτ του Κουμπούρα φεύγει μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
61΄: Τριπλή φάση – ευκαιρία για τους φιλοξενουμένους όταν από δεξιά, τα αλλεπάλληλα 3 σουτ του Ρήγα Φεραίου αποκρούονται με αυτοθυσία από τον εξαιρετικό Σεμπίρη, που καταχειροκροτείται.
70΄: Ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών του ΠΟΕ. Ο Καραγκούνης δίνει τη μπάλα στον Φώτη Γκουντρουμπή, που σουτάρει…για να αποκρούσει προσωρινά ο Κεφαλάς, και ο νεαρός Ζηρδέλης με έξυπνο σουτ – «ριμπάουντ» γράφει το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
73΄: Από καλή θέση, σουτ του Κουμπούρα φεύγει…ψηλά άουτ.
79΄: Σουτ – φάουλ του Χατζή των φιλοξενουμένων αποκρούεται σε κόρνερ από τον Σεμπίρη.
83΄: Ευκαιρία για τον Ρήγα Φεραίο, όταν κεφαλιά του προωθημένου Κόκκα φεύγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σεμπίρη.
88΄: Αποβολή για τον προπονητή του ΠΟΕ Γιώργο Καλτέκη, για διαμαρτυρία στον διαιτητή.

Από τον Π.Ο.Ε. ξεχώρισαν οι Σεμπίρης, Γκουντρουμπής Φώτης, Κρίτσας, Φλώρος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από την ομάδα του Βελεστίνου οι Μπακάλης, Τσουκάλης, Κεφαλάς.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Συμεωνίδη, Λαφαντζή, Γιαμούζη(Σ.Δ. Πιερίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ(Γιώργος Καλτέκης): Σεμπίρης, Πακάκης(45΄ Θανάσης), Παπαποστόλου(80΄ Σιαφαρίκας), Φλώρος, Κουμπούρας, Βάλλας, Γκουντρουμπής Λαζ.(63΄ Ζηρδέλης), Σισμανίδης, Γκουντρουμπής Φώτης, Καραγκούνης, Κρίτσας.
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ(Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Γουτόλης, Κόκκας, Σπάθης(76΄ Γάρος), Γούτσος, Μπακάλης(74΄ Πάσχος), Χατζής, Μπλέτσας, Μπίκας, Τσουκάλης, Γκοντόλος(71΄ Μιχολίτσης).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΤΕΚΗ:
Ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο άγχος. Χρειαζόμασταν τους 3 βαθμούς και τους πήραμε. Στο α΄ ημίχρονο παρασυρθήκαμε από το παιχνίδι των αντιπάλων μας, που ήθελαν να φύγουν από την Ελασσόνα με θετικό αποτέλεσμα. Στο β΄ ημίχρονο, όσες φορές πατήσαμε την μπάλα, ήταν και ευκαιρίες για γκολ. Υπάρχει άγχος στην ομάδα δικαιολογημένα και τους νεαρούς παίκτες μας τους λείπει η εμπειρία. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα που δίνει αγωνιστική και ψυχολογική τόνωση στα παιδιά. Για την συνέχεια απομένουν 2 τελικοί, με το Λεοντάρι Καρδίτσας εκτός και με τον Αίολο Καρπενησίου στην Ελασσόνα. Από εμάς εξαρτάται η παραμονή μας στην κατηγορία. Συνεχίζουμε.

Add Comment