«Διψαει» η Συκαμινέα Ελασσόνας!

ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ – ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

Έντονες και συνεχείς είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και φορέων από την Συκαμινέα Ελασσόνας και των απόδημων Σκαμνιωτων, που κάνουν λόγο για μεγάλη και απαράδεκτη κωλυσιεργία στο να εγκριθούν οι σχετικές μελέτες για να «τρέξει» και να υλοποιηθεί επιτέλους το έργο της υδροδότησης της Συκαμινέας.
Ήδη, το πρόβλημα με την ακαταλληλότητα του νερού στην ορεινή Συκαμινέα είναι γνωστό, εδώ και αρκετά χρόνια. Το έργο Υδροδότησης της Συκαμινέας είναι υπό ένταξη, στο Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό του Δήμου Ελασσόνας, και απομένει πια η έγκριση των σχετικών μελετών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, για να πάρει το έργο το δρόμο της υλοποίησης.
«Πρόκειται για πόσιμο νερό. Λέμε …το νερό νεράκι και το 2013. Δεν χωράει και δεν επιτρέπεται άλλη καθυστέρηση. Γιατί υπάρχει αυτή η βραδυπορία στο όλο θέμα; Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας πως…διψάει η Σκαμνιά…!!». Αυτά τονίζουν οι άνθρωποι της Συκαμινέας στην «Ε», που επανειλημμένα έγινε δέκτης παραπόνων και εύλογων διαμαρτυριών από τους κατοίκους.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το χωριό παρουσιάζει αξιοσημείωτη κίνηση το καλοκαίρι από ξένους επισκέπτες, αλλά και από απόδημους Σκαμνιώτες(από την Ελλάδα και το εξωτερικό) που το επισκέπτονται και διαμένουν εκεί για να κάνουν τις θερινές διακοπές τους.
Και η τελευταία καλή εξέλιξη στο θέμα: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Ε», που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, τις αμέσως επόμενες ημέρες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος προχωράει στην έγκριση της σχετικής μελέτης για το έργο της υδροδότησης της Συκαμινέας, έτσι ώστε το σημαντικό έργο να πάρει το δρόμο της υλοποίησης.
Δοθείσης ευκαιρίας, η «Ε» απευθύνθηκε στη ΔΕΥΑΕΛ, και ενημερώθηκε πως εντός των ημερών η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ελασσόνας προχωρά και στη στεγανοποίηση της υπάρχουσας δεξαμενής στη Συκαμινέα, προκειμένου να αποφευχθούν διαρροές νερού.

Add Comment