Με επιτυχία το σεμινάριο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Από το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας οργάνωσε τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών 20 ωρών με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ενεργειακή Εκπαίδευση, Ανθρωπογενές περιβάλλον και αειφόρος διαχείριση». Η κύρια επιδίωξη του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε επίκαιρα θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης καθώς και η προσέγγιση σύγχρονων κατευθύνσεων της ενεργειακής εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 μέχρι και την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα (κτήριο Πνευματικού Κέντρου).
[wpg_thumb]
Στο περιεχόμενο του προγράμματος περιλαμβάνονταν θέματα, όπως συμβατικές και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την καύση ορυκτών καυσίμων, αειφόρες ενεργειακές διαχειριστικές πρακτικές, εφαρμογές βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής στην κατοικία, ενεργειακή απόδοση κτηρίου, μεθοδολογικές προσεγγίσεις στην ενεργειακή εκπαίδευση κ.ά. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή τους ζωή, να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες θέρμανσης, καθώς και να εξοικειωθούν με τη θεματολογία και τη μεθοδολογία της ενεργειακής εκπαίδευσης.
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και υποστηρίχθηκε από διάφορους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.), το Τ.Ε.Ι. Λάρισας κ.ά.
Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα συμμετείχαν 42 εκπαιδευτικοί Π/θμιας από νομούς εμβέλειας του Κέντρου (Λάρισας και Τρικάλων) και Δ/θμιας εκπαίδευσης από νομούς εμβέλειας του Κέντρου (Λάρισας, Μαγνησίας, Α’ και Β’ Αθήνας), καθώς και εκπαιδευτικοί-μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων διαφόρων ΚΠΕ.
Στις εργασίες του προγράμματος παρέστησαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος Γεώργιος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Ζιάκα Βασιλική, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Δαούλας Θωμάς, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Οικονομάκη Ηρώ καθώς και ο ο καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Ζάγκας Θεοχάρης. Επίσης παρέστη η Δασάρχης Ελασσόνας κα Φτίκα Ζωή, καθώς και άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων.

Add Comment