Ενδιαφέρον στην Ελασσόνα για επιδοτούμενα προγράμματα Η/Υ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΕ Κ.Ε.Κ. ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Έκδηλο είναι το ενδιαφέρον δεκάδων ατόμων για επιδοτούμενα προγράμματα για ανέργους σχετικά με την εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών(Η/Υ) εξ αποστάσεως, που υλοποιεί ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Ευρωπληροφόρηση Α.Ε.
Σε ενημερωτική ημερίδα, που έγινε στο Δημαρχείο Ελασσόνας, τα στελέχη του ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Α.Ε. κ. Κέλλυ Γεροστέργιου και κ. Θώμη Σούλτη αναφέρθηκαν στις λεπτομέρειες, στην φιλοσοφία και στα χαρακτηριστικά του όλου προγράμματος.
[wpg_thumb]
Χαιρετίζοντας την ενημερωτική εκδήλωση, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας έκανε λόγο για πρόγραμμα που υλοποιείται κατά βάση με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. «Ως Δήμος Ελασσόνας θα είμαστε δίπλα σας, προκειμένου να εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα για τη δική σας ωφέλεια, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Ενημερώστε και όσους δεν το έχουν πληροφορηθεί…», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος κ. Γάτσας, απευθυνόμενος στον κόσμο που παρακολούθησε τη σχετική ενημέρωση.
Όπως τονίστηκε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που …βολεύει από άποψη διαχείρισης χρόνου, αφού ο καταρτιζόμενος έχει τη δυνατότητα να ορίσει ο ίδιος το πλάνο μελέτης του σε χώρο και χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί.
Προβλέπονται: 100 ώρες(χρονική διάρκεια περίπου 1,5 μήνας), επιδότηση 200 ευρώ(2,00 ευρώ μικτό ανά ώρα κατάρτισης). Για τους καταρτιζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού το εκπαιδευτικό επίδομα ανά ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των 3,00 ευρώ μικτά ανά ώρα κατάρτισης. Πέρα από το εκπαιδευτικό επίδομα καλύπτονται ακόμη οι δαπάνες διατροφής των καταρτιζομένων καθώς και οι δαπάνες μετακίνησης και διαμονής, όπου αυτό απαιτείται, σύμφωνα με τους όρους του ΕΣΔΕΚ. Θα διδαχθούν οι ενότητες WORD, EXCEL, INTERNET, POWER POINT, ενώ μετά από εξετάσεις δίδεται Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση από τον φορέα πιστοποίησης VELLUM GLOBAL EDUCATIONAL SERVICES (University of Cambridge).
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν και άτομα που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ανέργων(συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, κ.ά.), χωρίς βέβαια να λαμβάνουν επιδότηση, και με την υποχρέωση να καταβάλλουν εξ ιδίων τα εξέταστρα για την Αναγνωρισμένη Πιστοποίηση.

Τέλος, για επιπλέον πληροφορίες και ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ ΕΥΡΩΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ(Σωκράτους 111, Λάρισα), τηλ. 2410 553892(ώρες επικοινωνίας 9 π.μ. – 3.30 μ.μ.) και στον Δήμο Ελασσόνας(αρμόδια υπάλληλος κ. Χρυσούλα Κατσιούλη).

Add Comment