Η βραδιά των Σαρακατσαναίων Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού οι Σαρακατσαναίοι Επαρχίας Ελασσόνας προετοίμασαν και εφέτος μια ζεστή βραδιά με πολύ χορό και κέφι, στο κέντρο «Φαντασία».
Στην αρχή της βραδιάς, τηρήθηκε το έθιμο, όπου η «ψυχή» των Σαρακατσαναίων Επαρχίας Ελασσόνας, ο πρόεδρος κ. Αριστείδης Παρλάντζας έκοψε την βασιλόπιτα του 2013, με ευχές για υγεία, προκοπή και για μια χρονιά με πολιτισμό και πίστη στις παραδόσεις και στα έθιμα του τόπου. Όπως τονίστηκε, στις 29,30,31 Μαρτίου η Λάρισα θα φιλοξενήσει το 23ο Πανελλήνιο και Διαβαλκανικό Συνέδριο των Σαρακατσαναίων.
[wpg_thumb]
Ακολούθησε η εμφάνιση χορευτικού τμήματος της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας, που με τις οδηγίες των χοροδιδασκάλων Γιώργου Παπαχρήστου και Εύης Ανδρέου, παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και χειροκροτήθηκε με θέρμη από τον κόσμο.
Στη συνέχεια, άρχισε το γλέντι των Σαρακατσαναίων με τους ήχους της γνωστής δημοτικής ορχήστρας του Γιάννη Ζιάκου(κλαρίνο) και των Λευτέρη Μαρογιάννη, Λένας Ζέττα(στο τραγούδι).
Στην ετήσια βραδιά των Σαρακατσαναίων της Επαρχίας Ελασσόνας, το παρών έδωσαν: ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Νομού Λάρισας «Ο Κατσαντώνης» κ.κ. Γεώργιος Σταυροθεόδωρος και Κων/νος Παππάς αντίστοιχα, τα μέλη της διοίκησης των Σαρακατσαναίων Επαρχίας Ελασσόνας, ο πρώην αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Χαρίλ. Τσιουβελακίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. της Λαογραφικής Εταιρίας Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων, φίλοι της παράδοσης, δεκάδες Σαρακατσαναίοι με τις οικογένειες και φίλοι τους, κ.ά.

Add Comment