«Εγκώμιο» Φιλαναγνωσίας στην Ελασσόνα!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
«ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ένα πραγματικό «εγκώμιο» Φιλαναγνωσίας και όχι μόνο, ένα ταξίδι στο χρόνο με μάτια παιδικά, η εκδήλωση Φιλαναγνωσίας που διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στο κατάμεστο Θέατρο «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη», στην Ελασσόνα.
Στην ομιλία του, ο προσκεκλημένος γνωστός διακεκριμένος φιλόλογος – συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Πούλος, με μεστό λόγο, ξεκίνησε από τον Όμηρο φθάνοντας έως τον Καρκαβίτσα, μη κρύβοντας την ικανοποίηση του για το σκεπτικό της εκδήλωσης στην Ελασσόνα. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Πούλος επεσήμανε, χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε τα παιδιά να διαβάζουν λογοτεχνία. Οι προσπάθειες αυτές είναι σημαντικές, αλλά θα πρέπει να συνδυαστούν πέρα από το διάβασμα και με άλλες δράσεις. Μετά από 30 χρόνια στα σχολεία, η εμπειρία μου λέει: Πρέπει να πάψουμε να είμαστε συνεχώς πάνω από τα παιδιά μας. Καλά είναι να τα ενθαρρύνουμε σε αυτά που κάνουν, να τα στηρίζουμε και να τα δίνουμε πρωτοβουλίες…».
[wpg_thumb]
Η ιδιαίτερα προσεγμένη εκδήλωση συνεχίστηκε με την θεατρική απόδοση της Παπαδιαμαντικής ιστορίας «Γουτού Γουπατού» από μαθητές του σχολείου, που καταχειροκροτήθηκε, ενώ ακολούθησε η εμφάνιση της Χορωδίας μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που διηύθυνε η μουσικός του σχολείου κ. Βασιλική Κουγιάννη.
Η όμορφη «γιορτή φιλαναγνωσίας» του 3ου Δημοτικού Ελασσόνας ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων στους μαθητές της Γ΄ τάξης για την πρωτιά τους σε διαγωνισμό της UNICEF με θέμα «Ζωγραφίζω τα δικαιώματα του παιδιού».
Την εκδήλωση, που «έκρυβε» μέσα της πολύ προσπάθεια και δουλειά από μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι Φιλαναγνωσίας εκπαιδευτικοί κ. Δέσποινα Στραβοκώστα και κ. Αγησίλαος Σαπουνάς, σε συνεργασία με την διευθύντρια του 3ου Δημοτικού κ. Λαμπρινή Αλεξίου και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.
Τα σκηνικά – κοστούμια της θεατρικής παράστασης επιμελήθηκαν οι: κ. Σωτήρης Παπαδούλης(καθηγητής εικαστικών) και κ. Θεοδώρα Παπαδούλη(καθηγήτρια θεατρικής αγωγής) και την μουσική επιμέλεια είχε η κ. Βασιλική Κουγιάννη(μουσικός του 3ου Δημοτικού Ελασσόνας).
Στο φουαγιέ του Θεάτρου λειτούργησε έκθεση βιβλίου, που πλαισίωσε την εκδήλωση.
Στην βραδιά παραβρέθηκαν: Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασίλ. Σακελλαρίου, η σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαδοπούλου – Φαρμάκη, ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας κ. Βασ. Σίμος, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου – Καλούση, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, δεκάδες γονείς και συγγενείς των μαθητών και πολύς κόσμος.

Add Comment