Κοπή πίτας με την Αργώ από τους Ελασσονίτες Μαγνησίας

Στις 10 Φεβρουαρίου 2013 οι «Θεοί του Ολύμπου» επισκέπτονται τη χώρα των Αργοναυτών και αναβιώνουν την Αργοναυτική εκστρατεία και το μυθικό ταξίδι του Ιάσονα στην Κολχίδα, που σηματοδοτεί την αρχή μιας πολυσήμαντης περιπέτειας στα πέρατα του κόσμου.

Την αναβίωση του μύθου του Ιάσονα και της Αργούς, δηλ. μιας περιπέτειας που διδάσκει ότι η προσπάθεια του ανθρώπου να δαμάζει το άγνωστο ,να υπερβαίνει διαρκώς τον εαυτό του και να επικοινωνεί ειρηνικά και που αποτελεί ζητούμενο ανά τους αιώνες ,θα κάνουν τα Μέλη του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008», δηλ. αυτοί που αναβίωσαν στην πράξη την Αργοναυτική εκστρατεία ,στην κοπή της πίτας των Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,που θα γίνει την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 (11.00 το πρωΐ) ,στο Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στο Βόλο και εικόνες της σύγχρονης Αργούς θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο ,μέσα από τους Συλλόγους-Μέλη του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,που βρίσκονται σε όλη την υφήλιο .
Ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια συνεχούς και σημαντικής εθελοντικής προσφοράς στην πόλη του Βόλου ,εκπροσωπώντας πάνω από 300 οικογένειες Ελασσονιτών του Ν. Μαγνησίας ,ενώ έχει την Προεδρία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»(70 Σύλλογοι) και του Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας (70 Σύλλογοι) , στην ίδρυση των οποίων και πρωτοστάτησε.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2013 και ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας κ. Κων. Σκριάπας ,σημειώνει ότι ο Σύλλογος διάλεξε για φέτος να αναβιώσει τους μύθους του τόπου που τον φιλοξενεί, εδώ και 19 χρόνια ,δηλ. του Βόλου ,της Ιωλκού και της Μαγνησίας , και θέλει να συμβάλει και αυτός στην ανάδειξη ενός θαυμάσιου τόπου ,που αποτελεί απόλυτο τουριστικό προορισμό και τον συνοδεύουν οι μύθοι των Κενταύρων ,της Αργούς ,των Αργοναυτών και τόσων άλλων .
Έτσι έχουν κληθεί τα Μέλη του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008» ,τα οποία με ομιλία του Προέδρου τους κ. Κ. Κεχαΐδη και του φωτογράφου της αποστολής της σύγχρονης Αργούς κ. Κ. Καραθάνου ,θα μας ταξιδέψουν στον μύθο του Ιάσονα και στην περιπέτεια του ταξιδιού τους το 2008.
Παράλληλα ,όπως κάθε χρόνο μια πανδαισία παραδοσιακών ήχων ,εικόνων ,χρωμάτων και γεύσεων θα απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στη φετινή ανοιχτή εκδήλωση ,όπου θα δοκιμαστούν μοναδικά τυριά , άφθονος βιολογικός οίνος από τις πλαγιές του Ολύμπου και οι μοναδικές Ελασσονίτικες πίτες ,που οι ίδιες οι Ελασσονίτισσες του Βόλου ετοιμάζουν με περισσή φροντίδα.–Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» -10 Φεβρουαρίου 2013 –ώρα 11.00 π.μ. Πληροφορίες : Κ. Σκριάπας Τηλ. 6974-881944.

Add Comment