Η εικόνα και το στίγμα της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Ν. ΚΑΨΑΛΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Το στίγμα και την εικόνα της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας(Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.) τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση όσο για το πώς θα κινηθεί η Επιχείρηση για το αμέσως επόμενο διάστημα, έδωσε ο νέος πρόεδρος της κ. Νικ. Καψάλης σε σχετική ενημέρωση που έκανε προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε., με την παρουσία του διευθυντή της Επιχείρησης κ. Λάζαρου Πάππα και του μέλους του Δ.Σ. – δημοτικού συμβούλου κ. Αστερίου Στούπα.
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Νικ. Καψάλης υπογράμμισε: «Στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ελασσόνας υπάρχει μια καινούργια προσπάθεια για σωστή λειτουργία της Επιχείρησης, για άφθονο νερό, για βελτίωση της ποιότητας του νερού, για αντιμετώπιση της καθημερινότητας(ζημιές στα δίκτυα, αποφράξεις, κ.ά.), κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οργανώσαμε σε 8 τμήματα όλο τον Δήμο Ελασσόνας, υπάρχουν εξωτερικοί συνεργάτες για την αντιμετώπιση των βλαβών έγκυρα και έγκαιρα. Οι προσπάθειες για την ποιότητα του νερού συνεχίζονται. Ήδη λειτουργεί στο 60% του δικτύου η χλωριοποίηση και πολύ σύντομα(τον επόμενο μήνα) η αυτοματοποίηση της απολύμανσης θα φθάσει στο 100% του δικτύου. Οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα συνεχιστούν, υπάρχει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι μικροβιολογικές αναλύσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Με τις έντονες βροχοπτώσεις εμφανίζεται θολότητα στο νερό. Φροντίζουμε για τη μείωση της θολότητας. Το νερό …δεν είναι παιχνίδι. Υπάρχει προμελέτη για τη θολότητα και ετοιμάζονται προμελέτες για την μεταφορά καλού νερού στον Βορειοανατολικό Δήμο Ελασσόνας. Στην διαχείριση των μικρών έργων θα υπάρχει διαφάνεια με έμφαση στην τοπική αγορά».
Για τα οικονομικά της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας ο πρόεδρος της κ. Καψάλης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει στέρηση εσόδων από πολλές παραμέτρους. Πολλοί δημότες δεν έχουν πληρώσει τις οφειλές τους στην Επιχείρηση. Είμαστε και υπόλογοι γιατί δεν εισπράττονται αυτές οι οφειλές. Προχωρούμε σε μια κίνηση αντιμετώπισης και εξόφλησης αυτών των χρεών από τους ασυνεπείς δημότες. Άλλωστε είναι άδικο για τους πολλούς που πληρώνουν κανονικά. Πρέπει να πληρωθούν οι οφειλές προς την Επιχείρηση, έτσι οι οφειλέτες μπήκαν σε 5 κατηγορίες: από 800 ευρώ και πάνω(περίπου 200 οφειλέτες), από 300 – 800 ευρώ, από 100 – 300 ευρώ. Υπάρχει μια κατηγορία οφειλετών που τους κόψαμε το νερό και δεν ήρθαν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα τους, έτσι αναθέσαμε σε δικηγόρο την υπόθεση τους. Θα σταλούν ειδοποιήσεις σε όλους για την εξόφληση των οφειλομένων, ενώ φροντίζουμε να υπάρχει και άτυπος συμψηφισμός οφειλών(προς και από τον Δήμο). Οι 10 μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι στα νέα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Στην τιμολογιακή πολιτική δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά την Ελασσόνα, αλλά υπάρχει εξίσωση στα δημοτικά διαμερίσματα».
Κλείνοντας, ο πρόεδρος κ. Νικ. Καψάλης επεσήμανε: «Υπάρχει μια σοβαρή προεργασία από τους ανθρώπους της Επιχείρησης για το πώς θα βαδίσουμε. Όλες οι βλάβες θα περνούν από ένα τηλέφωνο. Πρέπει να υπάρχει μια πλήρης εικόνα για τη σωστή διαχείριση. Πρωταρχική μας έγνοια η ολοκληρωμένη εικόνα της επιχείρησης, τα αποθέματα νερού, η συνεχής παρακολούθηση της χλωρίωσης του νερού, οι προμελέτες και βέβαια η είσπραξη των οφειλομένων από τους δημότες, που είναι μείζον θέμα».

Add Comment