Το «Δίκτυο Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων» στην Ελασσόνα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ IGNAZIO GARAU
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν μια ξεχωριστή επίσκεψη για την περιοχή μας αυτή που έκανε στο Δημαρχείο Ελασσόνας ο γενικός διευθυντής του «Δικτύου Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων» Ιταλός κ. Ignazio Garau.
Συνοδευόμενος από τον γνωστό Θεσσαλό αρχιτέκτονα – δημοσιογράφο κ. Θεόδωρο Σδρούλια, που είναι ο συντονιστής του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Βιολογικών Πόλεων» για την Ελλάδα, ο Ιταλός επισκέπτης επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες του Δικτύου και είχε ιδιαίτερα χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλο, για τις δυνατότητες συνεργασίας και συμμετοχής και του Δήμου Ελασσόνας στο συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Δίκτυο, που ολοένα και απλώνεται(…ήδη έχουν γίνει μέλη του 200 πόλεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης).
[wpg_thumb]
«Γνωρίζω την περιοχή σας από τα εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει, τα βιολογικά κρασιά σας και βέβαια τον γνωστό σε όλο τον κόσμο Όλυμπο, που είναι δίπλα σας…», τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ο Ιταλός γενικός διευθυντής του Δικτύου, που έκανε λόγο για πολυεπίπεδη γέφυρα συνεργασίας με όλες τις πόλεις που θα είναι ενταγμένες στο Δίκτυο, κάτι που θα βοηθήσει κυρίως τους παραγωγούς της κάθε περιοχής.
Ο κ. Garau βρέθηκε στην Ελασσόνα, με αφορμή την ενημερωτική εκδήλωση, που οργάνωσε στην Λάρισα πριν λίγες ημέρες η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας.
Στη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ελασσόνας, παρόντες ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ιωάν. Δραγατσίκης, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας Νομού Λάρισας(Α.Ε.ΝΟ.Λ.) κ. Θεόδ. Μηνάς, επιχειρηματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται σε βιολογικές καλλιέργειες(ανάμεσα τους οι αμπελουργοί – οινοποιοί κ.κ. Γεώργ. Φτίκας και Αθαν. Μηνάς) και εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Add Comment