Νέο «σκηνικό» στον Δήμο Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

Φωτό: Γιάννης Μουκίδης
Φωτό: Γιάννης Μουκίδης
Ο ερχομός του 2013 βρίσκει τον Δήμο Ελασσόνας με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα, στις θέσεις – «κλειδιά» που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.
Ήδη, με πρόσφατη απόφαση του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου, αντικαταστάθηκαν οι 5 από τους 7 αντιδημάρχους. Έως τη λήξη της θητείας της(31 Αυγούστου 2014), θα έχει ως αντιδημάρχους τους κ.κ. Αθαν. Καλιακούδα, Νικ. Γάτσα, Ιωάν. Δραγατσίκη, Φώτιο Τζιόκα, Μιλτ. Βαρσάμη, Δημ. Έξαρχο, Ιωάν. Νάνο.
Στη σημερινή διαδικασία, που ορίστηκε για τις 6 το απόγευμα, για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας θα προταθεί από πλευράς συνδυασμού δημάρχου Ελασσόνας ο κ. Θεόδωρος Λιάπης, πρώην δήμαρχος Σαρανταπόρου – εκπαιδευτικός.
Δεν έγινε γνωστό το πρόσωπο που θα προτείνει στη σημερινή διαδικασία η μείζων αντιπολίτευση, ενώ η δημοτική παράταξη του κ. Δημ. Αβρανά(ελάσσων αντιπολίτευση) δεν θα έχει συγκεκριμένη πρόταση για την θέση του προέδρου το Δ.Σ., αλλά μόνο για την Οικονομική και τις άλλες Επιτροπές, που θα εκλεγούν σήμερα.
Για το πως θα βαδίσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ελασσόνας, χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου κ. Γ. Πασχόπουλου στην «Ε»:
«Η νέα χρονιά θα είναι για όλους μας μία δύσκολη χρονιά. Γι’ αυτό και απαιτείται να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά μαζί με τους νέους αντιδημάρχους, αλλά και πλαισιωμένοι από όλη τη Δημοτική Ομάδα.
Με δεδομένη την πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας οφείλουμε να προστατεύσουμε τους πολίτες, όσο αυτό περνάει από το «χέρι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Την ώρα που η κεντρική εξουσία καταργεί δημόσιες υπηρεσίες, αποδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο την περιφέρεια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που παραμένει δίπλα στον πολίτη. Οφείλουμε, λοιπόν, να προστατεύσουμε την αυτονομία της και την ανεξαρτησία της.
Όσον αφορά το Δήμο Ελασσόνας, η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι να τον απαλλάξουμε από τα χρέη και να τον αποκαταστήσουμε οικονομικά προχωρώντας πάνω σε μια πορεία ανάπτυξης. Αυτό θα το επιτύχουμε με ενέργειες, όπως η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης των ορεινών όγκων και η ενθάρρυνση των νέων καλλιεργειών.
Προσωπικά, επιδιώκω και ευελπιστώ πρωτεργάτες σ’ αυτόν τον αγώνα να είναι οι νέοι. Η νέα γενιά μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί διαθέτοντας το χρόνο, τη διάθεση και τις ικανότητες που διαθέτει, με σύμμαχο τους παλαιότερους, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για άλλη μία φορά, που εργάστηκαν σκληρά υπηρετώντας το θεσμό και τους πολίτες του Δήμου Ελασσόνας.

Add Comment