Καταγγέλλουν την επέμβαση της αστυνομίας στο Λύκειο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με αφορμή τα γεγονότα στο Λύκειο Ελασσόνας καταγγέλλουμε την «εγκληματική» στάση του Διευθυντή, ο οποίος για ακόμα μια φορά φανέρωσε το πραγματικό του πρόσωπο απέναντι στους μαθητές που αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να σπάσουν την τρομοκρατία .

Στην χτεσινή κατάληψη οι μαθητές κατέβασαν τις χαφιεδοκάμερες που είχε τοποθετήσει στο σχολείο για να τους παρακολουθεί και να τις χρησιμοποιεί ως απειλή για να κάνει τους μαθητές να σκύβουν το κεφάλι, να ανέχονται την άθλια κατάσταση στο σχολείο και να μην αγωνίζονται. Μάλιστα είχε ήδη προηγηθεί η καταγγελία από μαθητές και γονείς του γυμνασίου για τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί και στο γυμνάσιο Ελασσόνας.
Η τρομοκρατία του διευθυντή αυτή τη φορά πήρε χαρακτήρα άμεσης καταστολής απέναντι στους μαθητές. Ένοπλοι αστυνομικοί κατέφθασαν στο χώρο του σχολείου, κυνήγησαν τους μαθητές σαν να ήταν κοινοί εγκληματίες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συλλάβουν δύο ανήλικους συμμαθητές μας και να τους οδηγήσουν στο αστυνομικό τμήμα.
Άξιος λοιπόν ο μισθός τους! Αυτός είναι ο ρόλος τους στα σχολεία! Έδωσαν «εξετάσεις» στην κυβέρνηση ότι μπορούν μια χαρά να προχωράνε και σε άλλα μέτρα όταν δεν τους βγαίνουν τα μαθήματα υποταγής των μαθητών. Είναι άξιοι συνεχιστές των μαθητοδικείων και αγροτοδικείων που έστηναν διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, της ανοιχτής καταστολής κάθε κινητοποίησης των εργαζόμενων όταν διεκδικούν τα δικαιώματα τους.
Μόνη απάντηση στην κατασυκοφάντηση και στην καταστολή μπορεί να δώσει το οργανωμένο μαθητικό κίνημα στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας. Αυτό είναι που φοβούνται. Εμείς δεν φοβόμαστε!
Είναι ώρα κάθε μαθητής να βγει μπροστά, να παλέψει οργανωμένα για μια ζωή με αξιοπρέπεια, για όσα δικαιούμαστε και έχουμε ανάγκη!
Θα συνεχίσουμε με γενικές συνελεύσεις και με κινητοποιήσεις σπάζοντας την τρομοκρατία. Οργανώνουμε και περιφρουρούμε τον αγώνα μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Δ. Ελασσόνας καταγγέλλει την ανοιχτή καταστολή απέναντι στο μαθητικό κίνημα με αφορμή την τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας στο Λύκειο Ελασσόνας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία μιας και οι διευθυντές και των τριών σχολείων (γυμνάσιο, λύκειο και ΕΠΑΛ) από την αρχή της σχολικής χρονιάς έδειξαν τις προθέσεις τους, αξιοποιώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για τα νέα σχολεία της αγοράς που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Σχολεία στα οποία θα διδάσκεται η υποταγή, η λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων και τα οποία θα ετοιμάζουν τους αυριανούς ευέλικτους, ημιμορφωμένους εργαζόμενους αναλώσιμους στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Απαραίτητο μέσο για την λειτουργία αυτού του σχολείου είναι η κατασυκοφάντηση, η τρομοκράτηση των αγώνων των μαθητών και η αξιοποίηση των πιο αντιδραστικών κατασταλτικών μηχανισμών που ξεκινάνε από τις απειλές για φυλάκιση μαθητών, την τοποθέτηση καμερών και φτάνουν στην ανοιχτή επέμβαση της αστυνομίας μέσα στα σχολεία.
Καλούμε τους εργατοϋπαλλήλους, τους μικρούς αγρότες, τους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του δήμου μας το οργανωμένο μαθητικό και γονεϊκό κίνημα να απαντήσει στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των δίκαιων αγώνων των παιδιών μας.

Να απομακρυνθούν οι κάμερες. Έξω η αστυνομία από τα σχολεία.
Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!

Διεκδικούμε:
1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ολοκληρωμένη μόρφωση για όλα τα παιδιά, χωρία καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
2. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες ανάγκες του σχολείου (θέρμανση, μετακινήσεις, ρεύμα, καθαριότητα κ.λ.π.). Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας.
3. Κανείς μαθητής εκτός σχολείου λόγω οικονομικών δυσκολιών.

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
(Π.Α.ΜΕ, ΠΑ.ΣΥ, ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ., Ο.Γ.Ε.)

Add Comment