του Γιάννη Μουκίδη

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη το απόγευμα και κορυφώνονται αύριο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου Αγίου της Ελασσόνας, του Αγίου Δημητρίου.
Στις 6 το απόγευμα, θα γίνει στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.
Αύριο Παρασκευή(ανήμερα της εορτής), στις 7.30 το πρωί, θα ψαλλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια, το πανηγυρικό αρχιερατικό Συλλείτουργο, με Θείο Κήρυγμα. Στις 10.30 π.μ., θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου, γύρω από την κεντρική πλατεία της πόλης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ελασσόνας θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Βασίλειος και θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Ελασσόνας, καθώς και πιστοί από όλη την περιοχή, και όχι μόνο.
Ανάλογες εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα και στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, εκεί όπου υπάρχουν εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στον Άγιο Δημήτριο, και πιο συγκεκριμένα:
Στην Κρανέα, στην Τσαριτσάνη(στο ιστορικό μοναστήρι «Βαλέτσικο»), στο Κεφαλόβρυσο, στην Κρυόβρυση, στο Μεσοχώρι, στην Φαρμάκη, στην Συκέα, στην Δολίχη, στο Γήλοφο Δεσκάτης, στον γειτονικό Άγιο Δημήτριο Πιερίας, κ. ά.