Πάρτε μέρος στο Διαγωνισμό «Η άγνωστη Θεσσαλία»

Ανακαλύψτε – προβάλετε τις ομορφιές του τόπου σας

Διαγωνισμός φωτογραφίας, ταινίας μικρού μήκους, 3/λεπτου τηλεοπτικού σπότ και ντοκιμαντέρ προκηρύσσεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας και από την artfools για τον πολιτισμό, στα πλαίσια του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας /2013.
Στο διαγωνισμό καλούνται, οι δημιουργοί ταινιών μικρού μήκους, οι ερασιτέχνες της κάμερας, οι εραστές της ανακάλυψης του άγνωστου και του μυστηριώδους της φύσης, οι λάτρεις της παράδοσης σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, άτομα και ομάδες που αγαπούν και θα ήθελαν να προβάλουν τον τόπο τους μέσα από τη δική τους οπτική, να αποτυπώσουν και να μοιραστούν με το ευρύ κοινό την άποψη τους για το χώρο που μεγάλωσαν και που αγαπούν.
΄Ομορφες ειδυλιακές γωνιές της Θεσσαλικής γης, χωριά που δεν τα έχει αλλοιώσει ο χρόνος και ο πολιτισμός, μύθοι,προκαταλήψεις και ιστορίες, θεσσαλική κουζίνα, επαγγέλματα που χάνονται, διηγήσεις από κατοίκους της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά μνημεία που δεν είναι γνωστά, ξεχασμένοι πύργοι, κονάκια, μοναστήρια, παλαιοί ναοί με τις τοιχογραφίες τους, μπορούν να ζωντανέψουν και να ταξιδέψουν τις ομορφιές του τόπου τους και του χωριού τους στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Οι καλύτερες ταινίες , θα προβληθούν σε ειδικό αφιέρωμα στο 5ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας/ artfools Festival που θα γίνει από 11 μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2013, αλλά στη συνέχεια όλες οι ταινίες θα προβληθούν σε ειδικά αφιερώματα με θέμα « η άγνωστη Θεσσαλία», τα οποία μάλιστα και θα παρουσιασθούν, σε όλες τις Θεσσαλικές πρωτεύουσες, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, και ειδικές διακρίσεις από την κριτική επιτροπή που θα συσταθεί ειδικά γιαυτό και τρία βραβεία από αντίστοιχη επιτροπή για τις φωτογραφίες που θα προκριθούν για ανάρτηση.

΄Ηδη αρκετοί Δήμοι έχουν δραστηριοποιηθεί και έχουν κοινοποιήσει τον διαγωνισμό με στόχο να προβληθούν τα αξιοθέατα της περιοχής τους. Αρκετοί μάλιστα θεσμοθετούν και ειδικό βραβείο για την περιοχή τους δηλώνοντας συνεργαζόμενοι φορείς στην παραπάνω προσπάθεια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την artfools στο : artfools.symmetoxes@gmail.com ή με το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας στο: E-Mail: info@mkothessalias.grν skriapask@gmail.com ή να καλέσουν στα τηλέφωνα: 6970291563, 6939386818 , 6974881944.

΄Οροι συμμετοχής.

1.Γίνονται δεκτές: α.. Ταινίες μέχρι και 20 λεπτά μαζί με τους τίτλους, οι οποίες έχουν για θέμα τους τη Θεσσαλία.
β. Διαφημιστικά σποτς 3 λεπτών, με θέμα την προβολή τόπων και εναλλακτικών τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας.
γ. Φωτογραφίες με θέμα την «΄Αγνωστη πλευρά της Θεσσαλίας».

2. Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος με περισσότερες από μία ταινίες/σποτ/φωτογραφίες και όχι πάνω από τρεις.
5. Οι ταινίες μικρού μήκους που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή που θα συσταθεί ειδικά γιαυτό ,θα προβληθούν σε ειδικό αφιέρωμα κατά την εβδομάδα Νεανικού Σινεμά του 5ου Νεανικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας 2013.
6. Οι ταινίες που θα σταλούν καθώς και τα 3/λεπτα σποτς, θα προβληθούν σε ειδικές εκδηλώσεις με θέμα « Η άγνωστη Θεσσαλία» που θα διοργανωθούν, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας και την ΑΜΚΕ artfools. σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί
7. Η παραπάνω εκδήλωση θα ταξιδέψει σε Θεσσαλικές πόλεις αλλά και σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
8. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να σταλούν σε ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2012 στη διεύθυνση: artfools.symmetoxes@gmail.com και στη συνέχεια και εφ΄όσον προκριθούν για ανάρτηση, να σταλούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2013, εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί διαστάσεων: 20X30 , στη διεύθυνση la la studio Σκοπάδων 9 Λάρισα 41335 με την ένδειξη « για το διαγωνισμό φωτογραφίας Η άγνωστη Θεσσαλία».
.
9. Σε κάθε φωτογραφία θα αναγράφεται το όνομα του δημιουργού, και το μέρος που απεικονίζει.
.10. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το υλικό που θα παραλάβουν σε προβολές και εκθέσεις μη εμπορικού, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα .
11. Το υλικό που θα αποσταλεί από τους δημιουργούς, δεν επιστρέφεται.
12. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αναβάλει ή και να ματαιώσει το διαγωνισμό, για λόγους ανωτέρας βίας, με μόνη υποχρέωση, να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για την αναβολή ή τη ματαίωση.
13. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής συμμετοχής για τις ταινίες, στο διαγωνισμό : 20 Νοεμβρίου 2012 στο : artfools.symmetoxes@gmail.com
14. Καταληκτική ημερομηνία αποστολής της ταινίας/ σποτ , 30 Νοεμβρίου 2012 .
Η ταινία θα αποσταλεί σε μορφή DVD σε αρχείο α) αρχείο mpeg-2 ή mpeg-4 β) DVD-Video format unlocked ,σε δύο (2) αντίγραφα.
Η αίτηση συμπληρώνεται και αποστέλλεται υπογεγραμμένη μαζί με το υλικό στη διεύθυνση: la la land studio.Σκοπάδων 9 Λάρισα Τ.Κ.41335 με την ένδειξη : Για το διαγωνισμό « Η άγνωστη Θεσσαλία».
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6970291563 και στο 6974881944, και στο www.artfools.gr.

Οι όροι συμμετοχής και η αίτηση συμμετοχής υπάρχουν στο: www.artfools.gr

Add Comment