Σεμινάριο για τα Αρωματικά Φυτά από το ΚΠΕ

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο –Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων θα οργανώσει επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενηλίκους διάρκειας9 ωρών με θέμα «Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και αειφορική διαχείρισή τους». Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού επάνω στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της χώρας μας και στις χρήσεις τους, καθώς και την προσέγγισή τους μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης του περιβάλλοντος.Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα (κτήριο Πνευματικού Κέντρου), καθώς και σε πεδίο του Δήμου Ελασσόνας, ώρες 09.00-18.00.
Θέματα που θα αναπτυχθούν είναι, μεταξύ άλλων: οικολογία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αξιοποίηση και προστασία τους, συστηματική καλλιέργεια,επεξεργασία και εμπορία των φυτών, συμβολή τους στην ποιότητα ζωής, μελέτες περίπτωσης που αφορούν σε προϊόντα του Ολύμπου και του Πηλίου κλπ.
Η οργάνωση του επιμορφωτικού προγράμματος θα τελέσει υπό την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας και θα υποστηριχθεί από διάφορους τοπικούς εκπαιδευτικούς,περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως ο ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ, ο Δήμος Ελασσόνας κ.ά.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε ενηλίκους της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας (έως 45 άτομα), πουευαισθητοποιούνται στην κατεύθυνση της επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την ανάδειξη και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Οι επιμορφούμενοι θα επιλεγούν σύμφωνα με τη σειρά υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο σεμινάριο θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας (http://thess.pde.sch.gr/kpe) καινα τη στείλουν είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση email: kpe@thess.pde.sch.gr) είτε με φαξ (24930-29570) έως Τρίτη 30 Οκτωβρίου2012.
Ο Υπεύθυνος του ΚΠΕ
Σπύρος Αναγνωστάκης

Add Comment