«Δεν πάει άλλο στα βάρβαρα μέτρα!» φώναξε η Ελασσόνα

ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΓΟΡΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

«Δεν πάει άλλο στα βάρβαρα μέτρα εξαθλίωσης του κόσμου και ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων!». Αυτό φώναξε και η πόλη της Ελασσόνας, στην προχθεσινή 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση – απεργία.
Στην Ελασσόνα έγιναν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις το πρωί της Πέμπτης, ενώ ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος είχε αποφασίσει να μπει «λουκέτο» στα καταστήματα, και αντιπροσωπεία του μετέβη στην Αθήνα και πήρε μέρος στο Πανεμπορικό συλλαλητήριο, μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ.
[wpg_thumb]
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της κεντρικής πλατείας μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας κ. Γιώργος Μπαμπάλης, που υπογράμμισε, ανάμεσα στα άλλα: «Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων. Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Επιτέλους, να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών! Αντιστεκόμαστε – αντιδρούμε
σε αυτή την αδιέξοδη και καταστροφική Ευρωπαϊκή πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις. Όλοι μαζί μπορούμε!».
Το μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου κ. Σταυρούλα Δάσσιου τόνισε, με την σειρά της, πως τα καινούργια μέτρα ισοπεδώνουν και σβήνουν από τον χάρτη το μικρό και το μεσαίο εμπόριο.
Μαζικότητα κυριάρχησε στη συγκέντρωση, που οργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα. Στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο μίλησε στους συγκεντρωμένους το μέλος της Γραμματείας Ελασσόνας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου(ΠΑΜΕ) κ. Έφη Συμεωνίδου, που τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο λαός δεν χρωστά σε κανέναν. Του χρωστάνε. Τέρμα οι θυσίες για την σωτηρία των κεφαλαιοκρατών και τα κέρδη των δανειστών. Μπλόκο στα μέτρα, κάτω τα μνημόνια και τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού μας. Δεν είναι παντοδύναμοι και πανίσχυροι. Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει, και έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Καμία ανοχή πια, καμία καθυστέρηση. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων!».
Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά των μνημονίων και των μέτρων, στην κεντρική οδό 6ης Οκτωβρίου της Ελασσόνας.

Add Comment