Συναυλία Γερ. Ανδρεάτου – Μελ. Ασλανίδου στην Ελασσόνα

100η Επέτειος Απελευθέρωσης Πόλης & Επαρχίας Ελασσόνας
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 26-9-2012 ΕΩΣ 30-9-2012

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012
Εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την 1η Στρατιά Λάρισας, στην αίθουσα του ΔΩΛ στη Λάρισα. Ώρα: 19.30
Συναυλία της Φιλαρμονικής ορχήστρα της 1ης Στρατιάς Λάρισας στην αίθουσα του ΔΩΛ, στη Λάρισα. Ώρα 20.00

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012
Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» . Ώρα 11:00
Έκθεση φωτογραφίας «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την 1η Στρατιά Λάρισας, στην Ελασσόνα. (Διάρκεια της έκθεσης από 30 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου. Ώρες 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00).
Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-13 με μια ματιά. Ομιλία και παρουσίαση των Βαλκανικών Πολέμων, με εικόνες του κ. Βασίλειου Νικόλτσιου. Παρουσιάζονται πάνω από 100 εικόνες και βίντεο της περιόδου 1912-13.
Εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας «Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913» .
[wpg_thumb]

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας. Ώρα : 19.30
Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, Μελίνα Ασλανίδου και Χριστίνα Γκόλια.

Βιογραφικά των Καλλιτεχνών.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ
Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Παρακολούθησε μαθήματα θεωρίας της μουσικής και φωνητικής. Παίζει μπουζούκι και μπαγλαμά. Ξεκίνησε το τραγούδι επαγγελματικά το 1985 και από τότε έχει συνεργαστεί με τους: Δήμητρα Γαλάνη, Χάρις Αλεξίου, Χρόνη Αϊδονίδη, Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Βαγγέλη Κορακάκη, Αναστασία Μουτσάτσου, Μελίνα Κανά, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Χρήστο Νικολόπουλο, Γιάννη Σπανό, Κατερίνα Κούκα, Γιάννη Μαρκόπουλο, Παντελή θαλασσινό και άλλους.
Έχει συμμετάσχει στους δίσκους “ΛΑΥΡΙΟ” του Βαγγέλη Κορακάκη, “ΜΙΣΜΑΓΙΑ” σε επιμέλεια του Πέτρου Ταμπούρη, “ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ TOY ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ”, “Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ ΣΤΟ ΧΑΡΑΜΑ” μέρος πρώτο και δεύτερο, “ΤΑ ΠΟΡΦΥΡΑ ΚΑΜΠΑΓΙΑ” και “ΧΑΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ” των Πέτρου Ταμπούρη και θοδωρή Γκόνη όπου είναι ο βασικός ερμηνευτής, “ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ” του Λάκη Παπαδόπουλου, “ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ” του Παντελή Αραμπατζή και “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” του Γιάννη Μαρκόπουλου και σε πολλούς άλλους.
0 πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε με τίτλο “ΠΙΚΡΟ ΦΙΛΙ” σε τραγούδια του Βαγγέλη Κορακάκη τον Ιανουάριο του 1995. Αξίζει ακόμη να αναφερθεί η συμμετοχή του στην τελετή που έγινε στο καλλιμάρμαρο Στάδιο με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου τραγούδησε δύο κομμάτια, σε ένα σύνολο ορχηστρικής μουσική του Πέτρου Ταμπούρη, τον “0λυμπιόνικο” του Πινδάρου και τον “Σπύρο Λούη” σε στίχους θοδωρή Γκόνη. Στα μέσα του Φεβρουαρίου του 2001, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος εμφανίστηκε μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε 5 παραστάσεις αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη. Το Μάρτιο του 2001 με την υπογραφή του Παντελή θαλασσινού σε όλες τις συνθέσεις κυκλοφορεί και το “ΟΛΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ”. Στο δίσκο αυτό τους στίχους υπογράφουν μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς: Μ. Ελευθερίου, Μ. Γκανάς, Θ. Γκόνης, Η. Κατσούλης, Β. Βελώνιας, Π. Θαλασσινός, Ε. Πανταζοπούλου.
ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ
Η Μελίνα Ασλανίδου γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη και πολύ σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα όπου μεγάλωσε στην Παραλίμνη Γιαννιτσών.Η πρώτη της επαφή με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία με τη συμμετοχή της στη χορωδία Παραλίμνης. Εκεί ήρθε σε επαφή με τη μουσική του Πόντου, με τη βυζαντινή μουσική και την παραδοσιακή μουσική της Θράκης. Σε ηλικία δεκαοχτώ ετών πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για σπουδές, ενώ λίγο μετά ξεκινά να τραγουδάει στα μουσικά φοιτητικά στέκια.
Το 1996 γνωρίζει τον Χρήστο Μητρέντζη και ένα χρόνο μετά συνεργάζεται μαζί του στη μουσική σκηνή “Κεπέγκια” ενώ το 1999 στην παρέα μπαίνει ο Φώτης Θεοδωρίδης και ο Γιάννης Κίρμος. Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στο WOMAD FESTIVAL του Βερολίνου ως εκπρόσωποι της Ελληνικής Μουσικής.Το 2000 η Μελίνα, ο Φώτης και ο Γιάννης δημιουργούν το συγκρότημα “Εμπρός Εμείς” και συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στον ίδιο χώρο.
2001, η χρονιά σταθμός! Δημιουργούνται οι “Απέναντι” και κυκλοφορούν το cd single “Το παρελθόν θυμήθηκα” με το τραγούδι “Τι σου ‘κανα και πίνεις” του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου.Αυτή είναι η πρώτη επαφή της Μελίνας με τη δισκογραφία. Απρίλιος 2003. Κυκλοφορεί η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά της Μελίνας, με τίτλο “Το Πέρασμα”.
Σεπτέμβριος 2005. Κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της album με τίτλο “Παιχνίδι είναι” και η Μελίνα Ασλανίδου δίνει τον ορισμό της σύγχρονης ερμηνεύτριας που έχει βαθιές ρίζες στο λαϊκό τραγούδι αλλά αφομοιώνει με τον πιο προσωπικό τρόπο τα σημεία των καιρών.
Δεκέμβριος 2008.Κυκλοφορεί ένα best of album «Στο Δρόμο».Την 1 Μαίου του 2009 πραγματοποιεί στο Town Hall Theatre του Manhattan στη Νέα Υόρκη μια ιδιαίτερη δική της παράσταση, σε ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου.
Ενώ ο χειμώνας του 2010/2011 την βρήκε σε διάφορους ζεστούς χώρους (Passport, Rythmos Stage,…) όπου και παρουσίασε για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία, μία εξ ολοκλήρου δική της παράσταση, unplugged με δύο μουσικούς! Εν συνεχεία η εν λόγω παράσταση ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από όσους την παρακολούθησαν.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΟΛΙΑ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελάσσονα. Από μικρή οι μεγάλες της αγάπες ήταν το θέατρο και το τραγούδι …γι’ αυτό και αποφάσισε να σπουδάσει θέατρο στην Αθηνά. Αποφοίτησε από τη  δραματική σχολή “Βεάκη” ενώ παράλληλα σπούδασε φωνητική και τραγούδι. Η θεατρική της πορεία σηματοδοτείται από πολλές δουλειές εκ των οποίων οι πιο σημαντικές είναι οι παρακάτω:

Κλασικό θέατρο
“Άλκηστης” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Λύδιας Κονιόρδου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου (Αρχαία τραγωδία), “Το όνειρο του σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά (παιδικό θέατρο), “Γράμμα στον Ορέστη” του Ιάκωβου Καμπανέλη στο ρόλο της (Κασσάνδρας), “Ζητούνται νέοι και νέες” του Π Παναγόπουλου θέατρο “Λαμπέτη” στο ρόλο της(Βασούλας), “Τα σκουπίδια” του Ξανθούλη σε σκηνοθεσία Γ. Μπέζου στο θέατρο “Αθήναιον” κ.α..

Εναλλακτικό θέατρο-bar theatre: ‘Μισό μήλο” της Κ Μαντέλη στο ‘Σταυρό του νότου”, ‘Σε χαμηλό ποτήρι’ του Β Ραιση στις “Γραμμές”, Να πιούμε άλλο ένα και να φύγουμε” του Π Παναγόπουλου με την ομάδα “Ανώνυμοι νυχτόβιοι'(μουσικοθεατρική παράσταση) στο Architecture club.

Σκηνοθεσία: Οργάνωση και σκηνοθεσία της ομάδας “ΓΑΜΠΕΘ” στην παράσταση ‘Ποιος έφαγε το μήλο τελικά” που ανέβηκε στο Architecture club. Και σκηνοθεσία της παράστασης “Δείξε μου το φίλο σου” του Γ Κεμερλη που κράτησε με επιτυχία τρία χρόνια τον πρώτο χρόνο στο Architecture και τα δυο επόμενα στο θέατρο “Δ Ποταμίτης

TV : “Τα παιδιά της Νιόβης” στη ΝΕΤ σε σκηνοθεσία Κ Κουτσομύτη_Μ Σπανού ( στο ρόλο “της Νερσε” μιας ντίβας τραγουδίστριας του ‘20), “Έρωτας με επιδότηση ΟΓΑ” στον ALFA σε σκηνοθεσία Α Τεμπου( στο ρόλο της Νατάσσας), “Ελιές θρούμπες’ στο ALTER  και “50_50” ANTENA σε σκηνοθεσία Β Θωμόπουλου, Συμμετοχές στο “Ελλάς το μεγαλείο σου” “Κωνσταντίνου και Ελένης” “Μια θέση στον ήλιο” κ.α..

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Σε ροκ και έντεχνα_ εναλλακτικά σχήματα σε χώρους όπως “Λαμπυρίδες” “Architecture” “Κύκλος”  “Σταυρός του νότου” κ.α.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Συμμετοχή στο cd ‘Σελενα” του Μ Κακεπη (ALFA records)  με το τραγούδι ‘όλα δικά σου’ σε μουσική και στίχους Ευας Λουκάτου. Στο cd “Έτσι θα γίνει” της Ε Λουκάτου (Μουσικό Ταχυδρομείο) με τα τραγούδια: “Έτσι θα γίνει” μουσική Ε Λουκάτου στίχοι Οδυσσέας Ιωάννου, “Ένα φιλί” μουσική στίχοι Ε Λουκάτου, “Μαύρα ρούχα” μουσική στίχοι Ε Λουκάτου, “Για τα μάτια σου” μουσική στίχοι Ε Λουκάτου.

Ετοιμάζει την καινούργια δισκογραφική δουλειά με τον Argie από την οποία κυκλοφορούν σε cd single ιντερνετικά  από τη Warner 2 τραγούδια το “Ασημί φεγγάρι” και ” Σ ένα ταξίδι για ν αντέχω”. Σε ενορχήστρωση Θύμιου Παπαδόπουλου. Επίσης το μουσικό της σχήμα μαζί με τον Argie σημειώνει 2 χρόνια ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους στην Αθήνα και αλλού.

Add Comment