Πασχόπουλος καταγγέλλει τον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΥ

Έγγραφο – καταγγελία απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, προς την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Παραθέτουμε το περιεχόμενο του εγγράφου:

Προς
την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας

ΕΓΓΡΑΦΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ, κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω τη Διοίκηση της Ενώσεως Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας για την ανάρμοστη, ανεπίτρεπτη και απρόκλητη συμπεριφορά του δημοσιογράφου και προέδρου της Ενώσεως, κ. Χρήστου Μπεχλιβάνου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της 6ης Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας, κατά τις 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Κατά την ξενάγηση των προσκεκλημένων στα περίπτερα της Γιορτής Φέτας ο προαναφερόμενος, χωρίς κανένα λόγο και εντελώς απρόκλητα, εξαπέλυσε δημόσια επίθεση και απειλές προς το πρόσωπο μου, παρουσία πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Aναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μαξ. Χαρακόπουλος. Μεταξύ δε των λεγομένων του ακούστηκε και η φράση, “θα δείτε τι θα πάθετε απ’ τη μεριά μου…”, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα εκδικηθεί το Δήμο και το Δήμαρχο Ελασσόνας χρησιμοποιώντας προφανώς την δημοσιογραφική του ιδιότητα.
Στην συνέχεια όπως με ενημέρωσε η κα Δήμητρα Μιχαλοπούλου είχε επιτεθεί προηγουμένως και στην ίδια με διάφορες απειλές, επειδή όπως μου ανέφερε δεν επιλέχθηκε στο διαφημιστικό πρόγραμμα της Γιορτής Φέτας.
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2012 στο site: larissanet.gr όπου αρθρογραφεί ο εν λόγω δημοσιογράφος αναρτήθηκε ένα σχόλιο με την φωτογραφία του Δημάρχου Ελασσόνας και ενσωματωμένη τη λεζάντα ” Έφαγαν τη φέτα και 60.000 ευρώ!”. Το ανυπόγραφο κείμενο μεταξύ άλλων, εκτός του ότι χλευάζει τη Γιορτή Φέτας, θέτει με ασυνάρτητο και παραληρηματικό τρόπο διάφορα ερωτήματα για την συμμετοχή των παραγωγών και το κόστος της Γιορτής, ενώ θα περίμενε κανείς να εκθέσει τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, αφού στην λεζάντα του κειμένου του θεωρεί ως δεδομένο και ότι τα χρήματα φαγώθηκαν και ότι η γιορτή κόστισε 60.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα κείμενο λάσπης και αισχρής συκοφαντίας, που μόνο στόχο έχει να πλήξει το θεσμό και το πρόσωπο του Δημάρχου για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων. Είναι γνωστό άλλωστε σε όλους ότι προϋπολογισμός της Γιορτής Φέτας ψηφίστηκε στις 03/08/2012 ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι 50.000 €, ο δε απολογισμός της γίνεται πάντα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και δίνεται στη δημοσιότητα. Αυτό θα γίνει και φέτος.

Ουδείς έχει το δικαίωμα να εξαπολύει κατηγορίες, εν είδη “ρεπορτάζ” και χωρίς στοιχεία, λασπολογώντας και κατηγορώντας έναν ολόκληρο Δήμο και το ίδιο το πρόσωπο του Δημάρχου.

Είμαι βέβαιος, ότι η Ένωση Συντακτών θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες προασπίζοντας το κύρος της, το κύρος των μελών της και την ίδια την δημοσιογραφική δεοντολογία.

Από την πλευρά μου θέλω να σας ενημερώσω, ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προάσπιση, αφενός μεν του κύρους του Δήμου Ελασσόνας, αφετέρου δε της δικής μου αξιοπρέπειας.

Ελασσόνα 28 /9/2012
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ

Η απάντηση του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας

Χρ. Μπεχλιβάνος: “Δεν μας πτοούν οι απειλές, δεν θα μας φιμώσει κανένας”

Για σύγχρονους λογοκριτές κάνει λόγο ο διευθυντής του larissanet.gr κ. Χρήστος Μπεχλιβάνος, απαντώντας στην καταγγελία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου.
Στη δήλωσή του ο κ. Μπεχλιβάνος επισημαίνει:
“Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ως σύγχρονος λογοκριτής, εξαπέλυσε προσωπικές απειλές και συκοφαντίες εναντίον μου και εναντίον της ηλεκτρονικής εφημερίδας larissanet.gr στην οποία εργάζομαι για ρεπορτάζ που δεν του “άρεσε” για τη γιορτή φέτας.
Aπό έναν έμπειρο δήμαρχο σαν τον κ. Γ. Πασχόπουλο θα ανέμενα μία θεσμική αντίδραση για το δημοσίευμα που τον ενόχλησε και φυσικά απαντήσεις στα ερωτήματα που ετέθησαν από το larissanet.gr.
Τα παραθέτω:
* Πόσοι παραγωγοί συμμετείχαν;
* Από ποια μέρη;
* Και με ποιον τρόπο κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να διεμβολίσουν επικοινωνιακά το στοχευμένο ελληνικό κοινό, το οποίο υποτίθεται πως έχει καταγραφεί, αναλυθεί και στοχευθεί, σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας;
Και επίσης:
1. Πόσα λεφτά στοίχησε το πανηγύρι της φέτας στην Ελασσόνα; 50.000 ευρώ; 60.000 ευρώ; Ή μήπως παραπάνω;
2. Που διατέθηκαν;
3. Με ποιόν προγραμματισμό και για να εξυπηρετήσουν ποιον ακριβώς στόχο;
4. Ποιό είναι το follow up που έχει προγραμματιστεί από τις υπεύθυνες και εξειδικευμένες εταιρίες που ανέλαβαν να διοργανώσουν τη γιορτή και να στείλουν το μήνυμα του άριστου προϊόντος σε ολόκληρη τη χώρα;
5. Ποιά είναι η αποτίμηση των ενεργειών καθώς και η αποτελεσματικότητα όλων εκείνων των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για να προβάλλουν το μήνυμα;
Σε μια εποχή κρίσης που οι πολίτες απαιτούν διαφάνεια, ορθολογική αξιοποίηση πόρων και αποτελέσματα, o κ. Δήμαρχος επέλεξε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Τον δρόμο της προσπάθειας φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της συκοφαντίας και προσβολής εναντίον τόσο της προσωπικότητάς μου όσο και του μέσου στο οποίο εργάζομαι.
Εμείς, για λόγους δεοντολογίας δεν επιλέγουμε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ας επιλέξει ο κ. Πασχόπουλος να μας πάει, αυτός, στα δικαστήρια. Εκεί ίσως δώσει τις απαντήσεις που αποφεύγει στην ανακοίνωσή του και τις οποίες αναμένουν οι πολίτες της Ελασσόνας και της Π.Ε. Λάρισας.
Θέλω να δηλώσω στους χιλιάδες αναγνώστες που έχουν στηρίξει τη δημοσιογραφική μας δουλειά στο larissanet.gr πως:
– Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι ανυπόστατες καταγγελίες
– Το ρεπορτάζ και η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζονται μαχητικά”.

Add Comment