Δήμος Ελασσόνας: Δεν κλείνει το ΚΕΠ Κρανιάς

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΠ ΑΝΤΙΧΑΣΙΩΝ (ΚΡΑΝΕΑΣ) ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Απάντηση σε δημοσίευμα που κάνει λόγο για «κλείσιμο»

Μετά το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Η Έκδοση της Ελασσόνας» της 5ης Σεπτεμβρίου 2012, με τον τίτλο «Εν κρυπτώ κλείνουν το ΚΕΠ» η Διεύθυνση ΚΕΠ και Αποκέντρωσης του Δήμου Ελασσόνας ενημερώνει, ότι τίποτα από αυτά που δημοσιεύονται δεν αληθεύει.
Οι εργασίες μεταστέγασης του ΚΕΠ Αντιχασίων βρίσκονται σε εξέλιξη πάντα με την σύμφωνη γνώμη και προτροπή του αρμόδιου Υπουργείου για την μείωση των δαπανών, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο με θέμα: « Μείωση δαπάνης μισθωμάτων για τη στέγαση των ΚΕΠ» με αρ. πρωτ.: ΔΟΛ ΚΕΠ/ Φ. 3/1/2914 της 30 Ιανουαρίου 2012.
Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο οι Δήμοι οφείλουν να καταβάλουν προσπάθειες για μεταστεγάσεις των ΚΕΠ σε ιδιόκτητους χώρους, όπως έγινε ήδη στην περίπτωση του ΚΕΠ Λιβαδίου, που μεταστεγάστηκε στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου στο Λιβάδι.
Η μεταστέγαση του ΚΕΠ Αντιχασίων εγκρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται ούτε εν κρυπτώ, ούτε εν μία νυχτί και προφανώς δεν πρόκειται για κλείσιμο του ΚΕΠ, όπως ανυπόστατα και αβάσιμα αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Παραθέτουμε συνημμένα την εγκύκλιο του Υπουργείου για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών και παρακαλούμε την τοπική εφημερίδα να ανακοινώσει την απάντησή μας πρωτοσέλιδα, καθώς στην πρώτη σελίδα φιλοξενούσε και το εν λόγω δημοσίευμα.

Add Comment