Έριξε «αυλαία» για φέτος το Παζάρι της Ελασσόνας

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ… ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή και ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη η ετήσια εμποροπανήγυρη της Ελασσόνας, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου και «σηματοδοτεί» την είσοδο του φθινοπώρου, με την προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών από την Ελασσόνα, την επαρχία της, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, όπως και από γειτονικούς νομούς. Το συγκεκριμένο γεγονός, που οι ιστορικές πηγές το έχουν καταγράψει να υπάρχει στην Ελασσόνα από το 16ο αιώνα(!), παρά την οικονομική κρίση προσέλκυσε και εφέτος πολλούς επισκέπτες από την Ελασσόνα, την επαρχία της, από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, αλλά και από όμορους νομούς.
[wpg_thumb]
Παρότι η εμποροπανήγυρη της Ελασσόνας έχασε πολύ μεγάλο κομμάτι της παλαιάς της αίγλης και παρά τις συχνές διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της περιοχής(…που, εδώ και αρκετά χρόνια, προτείνει την κατάργηση η την ριζική της αναβάθμιση), εξακολουθεί να ελκύει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού όλης της επαρχίας Ελασσόνας, αλλά και όμορων περιοχών με την Ελασσόνα, ιδίως δε το νεαρόκοσμο, που αναζητά τρόπους διαφυγής και διασκέδασης, έστω και για λίγες ώρες.
Από νωρίς το πρωί της περασμένης Κυριακής, δεν ήταν λίγοι αυτοί που άρχισαν να κάνουν τις πρώτες διερευνητικές βόλτες η και τα ψώνια τους, ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας άρχισε να πυκνώνει η κίνηση στους χώρους της εμποροπανήγυρης, με αποκορύφωμα τη μεγάλη κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε ιδίως τις βραδινές ώρες Κυριακής και Δευτέρας. Βέβαια, σ΄ αυτό βοήθησε η καλοκαιρία και οι υψηλές θερμοκρασίες και αυτών των ημερών. Σε αυτό το πολύχρωμο «γιουσουρούμ» δημιουργήθηκε κάποιες ώρες το αδιαχώρητο, με εκατοντάδες άτομα να αναζητούν σε εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης αγοραστικές «ευκαιρίες», ψυχαγωγία, η και …μια απλή βόλτα. «Πρωταγωνιστές» και εφέτος στο μεγάλο «λούνα – παρκ» …μεγάλα και μικρά παιδιά, αφού αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ευκαιρία κεφιού και ξεγνοιασιάς τους, λίγο πριν τον «πονοκέφαλο» της νέας σχολικής χρονιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τους ενοικιαζόμενους χώρους αναμένεται να αποφέρουν στα ταμεία του Δήμου Ελασσόνας αρκετές χιλιάδες ευρώ, δίνοντας, σαφώς, μια οικονομική μικρή «ανάσα», στις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές εποχές.
ΕΦΟΔΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ
Αιφνιδιαστική «έφοδος» με το «καλημέρα», για την πάταξη του παρεμπορίου στο Παζάρι της Ελασσόνας, κυρίως το πρωί της περασμένης Κυριακής, από μεικτά κλιμάκια ελέγχων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας και της τοπικής Δημοτικής Αστυνομίας. Οι έλεγχοι έβγαλαν «λαυράκια», αφού εντοπίστηκαν αρκετοί μικροπωλητές, να έχουν απλώσει την «πραμάτια τους σε πάγκους και να πουλούν παράνομα. Οι μικροπωλητές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για εξακρίβωση των στοιχείων τους, των αδειών παραμονής τους, και για τα περαιτέρω. Όπως έγινε γνωστό, έγιναν κατασχέσεις στα προϊόντα τους και βεβαιώθηκαν πράξεις βεβαίωσης παράβασης υπαιθρίου εμπορίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανάλογες «έφοδοι» μεικτών κλιμακίων για την πάταξη του παρεμπορίου, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές.

Add Comment