200 Ελασσονίτες…νέοι φοιτητές σε ΑΕΙ – ΤΕΙ!

Του Γιάννη Μουκίδη

Τέλος χθες στην αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων(…και των οικογενειών τους) για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας, που έβαλαν τα αποτελέσματα των εφετινών Πανελλαδικών και οι βάσεις των σχολών, και που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας.
Από μια πρώτη «ακτινοσκόπηση», προκύπτει ότι για μια ακόμη χρονιά, η επαρχία Ελασσόνας διατήρησε πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας, διατηρώντας ταυτόχρονα την καλή παράδοση των τελευταίων ετών. 200 συνολικά είναι οι νέοι φοιτητές, που προέρχονται από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας, αριθμός μάλλον υπολογίσιμος και καθόλου ευκαταφρόνητος(…πέρυσι ήταν 190 οι νεοεισαχθέντες).
[wpg_thumb]
Όπως έγινε γνωστό, κάποιοι από τους Ελασσονίτες «πλασαρίστηκαν» στις πρώτες θέσεις επιτυχίας των σχολών που εισήχθησαν: Δέσποινα Γ. Λόλα 3η στην Σχολή Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης, Μάριος Ν. Ιωαννίδης 8ος στην Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Δυτ. Μακεδονίας(Κοζάνη), Ελένη Αστ. Κεχαγιά 5η στην Σχολή Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Σ. Μπατσίλας 1ος στην Σχολή Νοσηλευτικής ΤΕΙ Λάρισας.
Αρκετοί υποψήφιοι που τα είχαν πάει καλά με τις βαθμολογίες των μαθημάτων τους μπήκαν σε σχολές που τους «εξασφαλίζουν» ένα μάλλον πιο σίγουρο μέλλον – αν και τίποτα πια δεν διαγράφεται σίγουρο με τα σημερινά ευμετάβλητα και ρευστά δεδομένα – «αδιαφορώντας» για τις παραδοσιακά μεγάλες σχολές, «φροντίζοντας» για αυτό από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους. Και βέβαια, όλα αυτά κάτω από τη σκιά μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης, που αναμφίβολα επηρεάζει την καθημερινότητα, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και βέβαια τις ίδιες τις σπουδές των παιδιών.
Πάντως, από ενωρίς το πρωί, οι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν τη σχετική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, μαθαίνοντας «από πρώτο χέρι» τη σχολή που εισάγονται, πριν ακόμη αυτά τοιχοκολληθούν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας.

Add Comment