Το γλέντησαν για τα καλά …οι Κοκκινοπλίτες Πιερίας

ΣΤΟ 14ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

Με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών της παραδοσιακής μουσικής ολοκληρώθηκαν προχθές Σάββατο, στην Κατερίνη(στο χώρο της εμποροπανήγυρης), οι εκδηλώσεις του 14ου Παραδοσιακού Βλάχικου Γλεντιού, που διοργάνωσε με ξεχωριστή επιτυχία ο δραστήριος Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο Όλυμπος».
Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, έγιναν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους, την αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, τον αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Ζήνωνα Σατραζέμη, αλλά και από τον πρόεδρο του «οικοδεσπότη» Συλλόγου Κοκκινοπλιτών κ. Δημήτρη Σιαμάτρα.
[wpg_thumb]
Στη συνέχεια, η χορωδία ενηλίκων του συλλόγου ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ παρουσιάστηκαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και του φιλοξενούμενου Αγροτικού, Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού και Τουριστικού Συλλόγου Καρίτσας «Ο Όλυμπος». Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις των μελών του πρώτου χορευτικού τμήματος του Συλλόγου και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία παραδοσιακής μουσικής και άφθονο χορό από τους παρευρισκόμενους, ενώ θα πρέπει να τονιστεί η ιδιαίτερα προσεγμένη οργάνωση της εκδήλωσης, το πολύ καλό και ποιοτικό φαγητό και γενικότερα η φιλοξενία των ανθρώπων του Συλλόγου που προετοίμασαν και οργάνωσαν για ακόμη μια χρονιά ένα …γνήσιο βλάχικο γλέντι!
Το βράδυ του Σαββάτου, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με τους καταξιωμένους στο χώρο του δημοτικού τραγουδιού Σάββα Σιάτρα, Χρυσόστομο Μητροπάνο και Δ. Ζιάγκα, που κατάφεραν να ξεσηκώσουν εκατοντάδες φίλους της παράδοσης και του γνήσιου παραδοσιακού τραγουδιού, που χόρεψαν με το παραπάνω, απολαμβάνοντας μια διαφορετική, αλλά και…ζεστή Αυγουστιάτικη νύχτα.
Να σημειωθεί ότι, πριν την εμφάνιση των γνωστών ερμηνευτών, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας και του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Θεσσαλονίκης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και «εισέπραξαν» πολύ χειροκρότημα από τον κόσμο.

Add Comment