Ξεφάντωμα στις εκδηλώσεις του Λόφου

ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΦΟΥ
Τιμήθηκε ο βιολιστής Ελευθέριος Χαραλαμπίδης

Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου Ελασσόνας πραγματοποίησε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τις διήμερες πολιτιστικές του εκδηλώσεις «Λόφος 2012», κλείνοντας έτσι την πρώτη δεκαετία με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Τιμώμενο πρόσωπο της δεκαετίας ήταν ο αξέχαστος βιολιστής Ελευθέριος Χαραλαμπίδης. Ο σύλλογος πρόσφερε στα δύο παιδιά του αναμνηστικά λάβαρα, τιμής ένεκεν.
[wpg_thumb]
Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους το χορευτικό του Συλλόγου Συκιάς Ελασσόνας με δημοτικούς χορούς και ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί» σε μια φανταστική παρουσίαση κρητικών χορών. Εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση ποντιακών χορών από το παιδικό χορευτικό του συλλόγου, το οποίο καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο. Επίσης το μεγάλο χορευτικό του συλλόγου, για μια άλλη φορά απέδειξε ότι κάνει σπουδαία δουλειά υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλισσας Σοφίας Κέλογλου-Κυριλλίδου.

Αξιόλογοι καλλιτέχνες του ποντιακού τραγουδιού διασκέδασαν τον κόσμο και τις δυο βραδιές: στη λύρα ο Θεόδωρος Κοτίδης και ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος, στο τραγούδι ο Γιώργος Σταμλίδης και ο Δημήτρης Καρασαββίδης. Στο δημοτικό, Λεωνίδας Λόλας με την παρέα του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου με τον αντιπρόσωπο του συλλόγου «ΠΟΝΤΟΞΕΝΙΤΕΑΣ» του Σίδνεϊ Αυστραλίας αντάλλαξαν αναμνηστικές μπλούζες των συλλόγων για την σύσφιξη σχέσεων των δυο συλλόγων. Ο κ. Αναστάσιος Καραγκιοζίδης, πρόεδρος του ποντιακού συλλόγου Λουτβισχάφεν της Γερμανίας χάρισε στον σύλλογο μια λύρα, που ήταν τάμα του πατέρα του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων και ανανέωσε το ραντεβού για τον Ιούλιο του 2013. Οι εκδηλώσεις τελείωσαν ξημερώματα με τον ήχο της καμπάνας του Αγίου Νικολάου Λόφου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργιος Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ. κ. Ιωάννης Ράπτης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Νάνος και ο πρόεδρος του Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Π.Ο.Ε. κ. Λεωνίδας Σαρβανίδης.

Add Comment