Ομόθυμο «όχι» για αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Δ.Ο.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ομόθυμο είναι το «όχι» για την σοβαρή πιθανότητα αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας. Πιο συγκεκριμένα:
Την κάθετη αντίθεσή τους με το επαπειλούμενο κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας εξέφρασαν όλοι οι φορείς της περιοχής, οι οποίοι και παραβρέθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ελασσόνας, χθες το πρωί στο Δημαρχείο, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Λάρισας, με θέμα την επιχειρούμενη αναστολή της λειτουργίας της εφορίας Ελασσόνας, που σχεδιάζει το Υπουργείo Οικονομικών.
[wpg_thumb]
Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Γελαλής, εκφράζοντας την συμπαράσταση του κόμματος του στο αίτημα για συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας και σ΄ αυτό που θέλει ο κόσμος της Ελασσόνας. «Το Υπουργείο Οικονομικών είναι δύσκολο και ίσως αδύνατο να μετακινηθεί από την υπάρχουσα κατεύθυνση για κλείσιμο των Δ.Ο.Υ.. Έγινε χωρίς καν διαβούλευση, χωρίς να αξιολογηθούν οι πραγματικές ανάγκες της κάθε περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά, και έκανε λόγο για «αντιμνημονιακή κατεύθυνση».
Αρχικά, η γεν. γραμματέας του Συλλόγου Εφοριακών Λάρισας κ. Βικτωρία Μπαρμπή και ο διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας κ. Γρηγ. Μπόλης ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα, ενώ με τη σειρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος γνωστοποίησε τα ψηφίσματα των φορέων που έχουν εκδοθεί και στηρίζουν την πρόταση για παραμονή της εφορίας, λόγω των τεράστιων ζητημάτων που θα επιφέρει το τυχόν κλείσιμό της, καθώς και στη μετακίνηση και στα οικονομικά των συναλλασσομένων. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των παρισταμένων.
Όπως τόνισε ο κ. Πασχόπουλος θα ζητήσει συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, παρουσία των βουλευτών του Νομού Λάρισας, ώστε να κατατεθούν τα επιχειρήματα αναγκαιότητας παραμονής της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας.
Το παρών στη χθεσινή σύσκεψη έδωσαν: ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθ. Παιδής, ο, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ.κ. Τ. Γκαμπέτας, Αθ. Καλιακούδας, Γ. Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, μέλη της δίοίκησης του Επιμελητηρίου Λάρισας, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Θεσσαλίας ο κ. Αθ. Κουτσουκέρας, ο διευθυντής της Ε.Α.Σ. Ελασσόνας κ. Κατσαρός, ο πρόεδρος κ. Γ. Μπαμπάλης και μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας, ο κ. Γκουτζέλας από τον Καπνικό Συνεταιρισμό, λογιστές, φοροτεχνικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας, και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Add Comment