Πανηγυρίζει η Ι. Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος

Του Γιάννη Μουκίδη

Πανηγυρίζει το ιστορικό μοναστήρι της Αναλήψεως του Σωτήρος, που βρίσκεται λίγο έξω από τη Συκέα Ελασσόνας. Με την ευκαιρία της θρησκευτικής πανήγυρης, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, του νομού Λάρισας και γειτονικών νομών, ο Δήμος Ελασσόνας με τη συνεργασία της Ι. Μονής Αναλήψεως του Σωτήρος Συκέας και τον Μορφωτικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο Συκέας, διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Συκιά Ελασσόνας, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη(23 και 24 Μαΐου).
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

ΣΗΜΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ

6 μ.μ.: Ακολουθία της Ενάτης στη Συκέα Ελασσόνας. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Αναλήψεως από την Συκέα έως την Ι. Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος, με τη συνοδεία πιστών. Αμέσως μετά, θα ψαλλεί πανηγυρικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος.

ΑΥΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ
7:30 π.μ.: Όρθρος – πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Βασιλείου
10:30 π.μ.: Προσέλευση επισήμων.
11 π.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας γύρω από το Καθολικό της Μονής και Αρτοκλασία. Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Ι. Μονής.
7 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των: Μορφωτικού Συλλόγου Συκέας, Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμασίου, Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Κώμης Κοζάνης.

Add Comment