Έργα 1 εκατ. ευρώ από το Leader

Συνεδρίασε η ΕΔΠ Leader υπό την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.076.762,26 ευρώ σε δήμους και φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενέκρινε η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος Leader (Ε.Δ.Π.) που συνεδρίασε χθες το πρωί στην Ελασσόνα, υπό την πρόεδρο – αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία των μελών της κ.κ Β. Λέτσιου, Νικόλαου – Αθανάσιου Καψάλη, Δημ. Οικονόμου. Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. κ. Θ. Μηνάς, η συντονίστρια του Προγράμματος κ. Σεβαστή Μπασδέκη και τα στελέχη κ. Αθηνά Χαρταλάμη και Γ. Μουκίδης.
Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν σε δήμους έργα συνολικού προϋπολογισμού 721.164,33 ευρώ ως εξής:
Δήμος Αγιάς: 158.000 ευρώ, για «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου των σχολείων για την εξυπηρέτηση εκδηλώσεων στις Τ.Κ. Σκήτης και Σκλήθρου»,
Δήμος Κιλελέρ: 213.960,68 ευρώ, για «Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης»,
Δήμος Τεμπών: 234.000 ευρώ, για «Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων Δ.Δ. Αιγάνης» και
Δήμος Φαρσάλων: 115.203,65 ευρώ, για «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων του Δήμου Φαρσάλων», « Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου Φαρσάλων – δημιουργία λευκώματος και χάρτη», «Αναβάθμιση – διαμόρφωση ενός υφιστάμενου μονοπατιού στη θέση “Κάστρο” της Τ.Κ. Καλλιθέας του Δήμου Φαρσάλων», «Διαμόρφωση υφιστάμενου μονοπατιού στη θέση “Χαϊδάρια” της Δ.Κ. Φαρσάλων του Δήμου Φαρσάλων », «Καθαρισμός και Αποκατάσταση της Παραδοσιακής Κρήνης που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ζωοδόχο Πηγή του Δήμου Φαρσάλων και του περιβάλλοντος χώρου της ».
Παράλληλα, εγκρίθηκε και το ποσό των 279.627, 93 ευρώ, που θα δοθεί για την ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων ανάδειξης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς, καθώς και τη στήριξη πολιτιστικών φορέων για μικρής κλίμακας υποδομή, όπως προμήθεια εξοπλισμού κ.α.
Αναλυτικά, οι φορείς αυτοί είναι:
Προσφυγικός Σύλλογος Επ. Φαρσάλων,
Περιφέρεια Θεσσαλίας,
Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών,
Δήμος Φαρσάλων,
Οργανισμός- Πολιτισμού- Αθλητισμού- Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης του Δήμου Φαρσάλων ,
Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού,
Καλυψώ,
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κιλελέρ,
ΚΕΔΕ Δήμου Ελασσόνας,
Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας.
Τέλος, εγκρίθηκε και το ποσό των 75.970,00 ευρώ, που θα δοθεί για την δημιουργία «Κειμηλιοφυλακείου» στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγιάς

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ήταν: τα αποτελέσματα αξιολόγησης των προτάσεων δημόσιου χαρακτήρα στα πλαίσια της δεύτερης προκήρυξης του Προγράμματος Leader – Άξονας 4, η εξέταση αιτήσεων επενδυτών για παράταση υπογραφής της σύμβασης, η εξέταση τροποποίησης σύμβασης επενδυτών και η απένταξη παραιτηθέντων επενδυτών.

Add Comment