2 ξεχωριστές συγκεντρώσεις στην Ελασσόνα

ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και του ΠΑΜΕ, τιμήθηκε προχθές και στην Ελασσόνα η Εργατική Πρωτομαγιά με κυρίαρχα τα συνθήματα κατά του μνημονίου που επικράτησαν και στις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικαλιστών, στις δύο εκδηλώσεις.

[wpg_thumb]
Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας κ. Γιώργος Μπαμπάλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και κάλεσε σε συστράτευση και κοινό αγώνα για την διασφάλιση των κεκτημένων τους. Στη συνέχεια, το μέλος της διοίκησης του Ε.Κ. Ελασσόνας κ. Στέλιος Κιτσούλης διάβασε το σχετικό ψήφισμα με τοπικά και γενικά αιτήματα των εργαζομένων. Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Πασχόπουλο, φορείς και σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων.
Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, την ίδια ώρα, απέναντι από το Ταχυδρομείο Ελασσόνας, κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ελασσόνας κ. Μιχ. Παλάσκας, που έστειλε τα δικά του ηχηρά μηνύματα. Στα συνθήματα που επικράτησαν στην εκδήλωση – διαδήλωση του ΠΑΜΕ ήταν Ταξική Συμμαχία για τη Λαϊκή Εξουσία και Όχι στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και στις μειώσεις των μισθών. Ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία – διαμαρτυρία των μελών – φίλων του ΠΑΜΕ στον κεντρικό δρόμο της 6ης Οκτωβρίου, και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Add Comment