Η Ελασσόνα γιορτάζει τον Άγιο Αρσένιο

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΡΙΤΗ

Του Γιάννη Μουκίδη

Με τις καθιερωμένες θρησκευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις η Ελασσόνα θα τιμήσει και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου, Επισκόπου Ελασσόνας, ο φερώνυμος Ναός του οποίου (βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, στην είσοδο από Λάρισα) πανηγυρίζει την ερχόμενη Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8 Μαΐου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Τη Δευτέρα 7 Μαΐου (παραμονή της εορτής), στις 7 το απόγευμα, θα ψαλλεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και τα Εγκώμια του Αγίου Αρσενίου, με Θείο Κήρυγμα, όπου θα συγχοροστατήσουν προσκεκλημένοι μητροπολίτες και ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος, ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.
Την Τρίτη 8 Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αρσενίου, στις 7 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με Θείο Κήρυγμα.
Στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Αρσένιο Ελασσόνας θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής, καθώς και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας, από το νομό Λάρισας, καθώς και από άλλους γειτονικούς νομούς.

Add Comment