«Έφυγε» υπάλληλος της Δ.Ε.Η. στην Λάρισα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ

Του Γιάννη Μουκίδη

Συγκίνηση και μεγάλη θλίψη προκαλεί στο Σαραντάπορο και γενικότερα στην περιοχή Ελασσόνας, ο θάνατος του υπαλλήλου της Δ.Ε.Η. στην Λάρισα, Σαρανταπορίτη στην καταγωγή, Νίκου Γκουντρουμπή. Ο Λαρισαίος υπάλληλος «έφυγε» απρόσμενα από την ζωή, σε ηλικία 53 ετών, ύστερα από ολιγοήμερη μάχη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο άτυχος Νικόλαος Κ. Γκουντρουμπής, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης και ενώ βρισκόταν στην εργασία του (σε αποθήκη υλικών της ΔΕΗ) στην Λάρισα, και αφού πρώτα καλημέρισε, χαιρέτησε και συνομίλησε με συναδέλφους του, χτυπήθηκε από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, και υπέστη ρήξη ανευρύσματος. Αμέσως, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου χειρουργήθηκε και νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες. Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον εγκέφαλο ήταν ιδιαίτερα σοβαρό, η κατάσταση του έδειχνε μη αναστρέψιμη, και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, τελικά πριν λίγες ημέρες υπέκυψε στο μοιραίο.
Η είδηση του θανάτου του γνωστού και αγαπητού Σαρανταπορίτη, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση και θλίψη στην τοπική κοινωνία. «Πολύ καλό παιδί, αγαπούσε πολύ το Σαραντάπορο…», έλεγαν όλοι μόλις έμαθαν το άσχημο «μαντάτο», που ήδη γνώριζαν την δύσκολη περιπέτεια της υγείας του και την κρίσιμη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα. Ήταν γιός του ιερέα του Σαρανταπόρου, του ηλικιωμένου παπα – Κώστα Γκουντρουμπή, άτομο χαμηλών τόνων, φίλος της καλής παρέας, με ευαισθησίες, Έδειχνε συνεχώς το ενδιαφέρον και την αγάπη του για την γενέτειρα του, το Σαραντάπορο, που στην κυριολεξία λάτρευε. Την Κυριακή των Βαϊων(…2 ημέρες πριν το συμβάν που τον οδήγησε στο θάνατο) βρέθηκε στα καφενεία του χωριού και ήπιε εκεί τον …τελευταίο του καφέ, συνομιλώντας με τους πατριώτες. Πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, λένε πως το τελευταίο διάστημα ο άτυχος 53χρονος έλεγε ο ίδιος στους δικούς του πως το τελευταίο διάστημα στη δουλειά του δεν ένοιωθε άνετα με το μεγάλο ύψος(..υψοφοβία).
Οικογενειάρχης, αφήνει πίσω την σύζυγο του Φανή και 2 ενήλικα παιδιά. Μέσα σε ατμόσφαιρα οδύνης και συγκίνησης, στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας Σαρανταπόρου η οικογένεια του, συγγενείς, φίλοι, και όλο το χωριό είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Γκουντρουμπή. Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος.

Add Comment