Σε έκθεση στο Ντύσσελντορφ η Οινοποιΐα Ελασσόνας

Στην  έκθεση Prowein 2012 που πραγματοποιήθηκε στις 4-6 Μαρτίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε με το Επιμελητήριο Λάρισας η Οινοποιία Ελασσόνας « Γ.ΛΟΛΑΣ –Γ.ΦΤΙΚΑΣ Ο.Ε».
Η έκθεση Prowein αποτελεί  σημείο αναφοράς στο χώρο του οίνου και των οινοπνευματωδών, με περίπου 4.000 εκθέτες και 40.000 επισκέπτες και αποτελεί τη μοναδική εκδήλωση σε παγκόσμιο επίπεδο που προσφέρει μια τέτοια συνολική επισκόπηση των διεθνών προσφορών οίνων και οινοπνευματωδών ποτών.

[wpg_thumb]
Η ελληνική συμμετοχή ήταν φέτος αυξημένη και αριθμούσε 55 επιχειρήσεις η μεγάλη πλειονότητα των οποίων εντός του περιπτέρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), με το brand Taste like Greece.
Τα ερυθρά κρασιά «Καλούδα» και «Ολύμπιος» της εταιρείας, βαθμολογήθηκαν στο διαγωνιστικό κομμάτι της έκθεσης με βαθμό πάνω από 80/100 με αποτέλεσμα να εκτεθούν σε ειδικό χώρο στη ζώνη γευσιγνωσίας της έκθεσης. Στο χώρο αυτό εκτίθονταν τα αξιολογημένα , μετά από τυφλή δοκιμή από ειδική επιτροπή, κρασιά από όλο τον κόσμο που συγκέντρωναν υψηλή βαθμολογία( πάνω από 80/100). Ειδικά το ερυθρό κρασί «Καλούδα» που πήρε και την υψηλότερη βαθμολογία απέσπασε ένα αστέρι (βραβείο).
Κολακευτικά σχόλια απέσπασαν και τα υπόλοιπα προϊόντα της Οινοποιίας (τα λευκά Καλούδα και Ολύμπιος καθώς και τα ερυθρά Merlot και Syrah ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος οι ετικέτες των προϊόντων της Οινοποιίας έφεραν για πρώτη φορά την ένδειξη «Προστατευόμενη Γεωγραφική ΄Ενδειξη Ελασσόνα».
Οι ιδιοκτήτες της ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ είναι ευχαριστημένοι και αρκετά ικανοποιημένοι από την παρουσία τους στη συγκεκριμένη έκθεση καθώς αναμένονται πολύ καλά αποτελέσματα. Θέλουν να ευχαριστήσουν το Επιμελητήριο Λάρισας για την όλη οργάνωση του περιπτέρου και την γενική υποστήριξη του κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Add Comment