Κλειστοί οι Παιδικοί Σταθμοί στην Ελασσόνα

ΛΟΓΩ ΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ελεγχόμενη εμφανίζεται η κατάσταση που διαμορφώνεται, σχετικά με τα κρούσματα ιογενούς γαστρεντερίτιδας και εποχιακών ιώσεων, που χτύπησαν το τελευταίο διάστημα την πόλη και την περιοχή της Ελασσόνας. Ήδη, ημέρα με την ημέρα, τα κρούσματα μειώνονται σταδιακά.
Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 10ήμερο εκατοντάδες άτομα, ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός ατόμων που είχαν συμπτώματα, επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Ελασσόνας, όπου σε κάποιες ώρες της ημέρας και νύχτας δημιουργήθηκε το …αδιαχώρητο, καθώς και ιδιώτες γιατρούς.
Υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά περιστατικά γαστρεντερίτιδας και εποχιακών ιώσεων τόσο σε άτομα όλων των ηλικιών, όσο και σε παιδιά, λόγω και των δύσκολων και …ασυνήθιστων για άνοιξη καιρικών συνθηκών. Ακόμη, εντύπωση προκαλεί πως οι τάξεις των σχολικών μονάδων της περιοχής και των παιδικών σταθμών της Ελασσόνας είχαν…αδειάσει από μαθητές, που προσβλήθηκαν από τον ιό. Η είδηση είναι πως με σχετική απόφαση του προέδρου των Παιδικών Σταθμών, οι 2 Παιδικοί Σταθμοί της Ελασσόνας θα παραμείνουν κλειστοί, και σήμερα Παρασκευή, όπως άλλωστε έγινε και τις δύο προηγούμενες ημέρες(Τετάρτη, Πέμπτη).
Πάντως, οι γιατροί συστήνουν τήρηση των κανόνων υγιεινής(καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών), ολιγοήμερη παραμονή στο σπίτι, αποφυγή στενής επαφής με πρόσωπο που έχει τον ιό, προσεγμένη διατροφή κυρίως με ελαφρές τροφές(π.χ. ρύζι λαπάς) και πολλά υγρά. Συνίστανται ακόμη στερεές τροφές(δημητριακά, πατάτα, μπανάνα, μήλο, γιαούρτι).

Add Comment