Ένταση και 0-0 στην Τσαριτσάνη

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ
Του Γιάννη Μουκίδη

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε πολύ ένταση, μονομαχίες σώμα με σώμα, πάθος για τη νίκη, χαμένες ευκαιρίες, και ασυνήθιστα επεισόδια στο τέλος του αγώνα, με ισχυρή την παρουσία της αστυνομίας. Η λευκή ισοπαλία(0-0) του Οικονόμου Τσαριτσάνης απέναντι στην Α.Ε.Π. Ηρακλής άφησε πολλά παράπονα και από τις δύο ομάδες για τη διαιτησία. Το ματς παρακολούθησαν εκατοντάδες φίλαθλοι και των δύο ομάδων.

[wpg_thumb]
Φάσεις:

5΄: Προσπάθεια του Χιονίδη των φιλοξενουμένων, αλλά μπλοκάρει ο Πίτκας.
7΄: Ωραία σέντρα του Μπανούση του Οικονόμου, από δεξιά, αλλά κανείς παίκτης του Οικονόμου στην πορεία της μπάλας.
14΄: Ωραία κεφαλιά του Τσιανάκα του Οικονόμου φεύγει άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ηρακλή.
18΄: Πέναλτι ζητούν οι φιλοξενούμενοι σε ανατροπή του Χιονίδη, αλλά ο διαιτητής διατάζει να συνεχιστεί ο αγώνας.
20΄: Κεφαλιά του Σαπάνη του Ηρακλή και η μπάλα φεύγει άουτ.
26΄: Ωραίο σουτ του Μπαλή της Τσαριτσάνης, χωρίς αποτέλεσμα.
29΄: Ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν ο Γεωργίου σουτάρει από καλή θέση, αποκρούει ασταθώς ο τερματοφύλακας Πίτκας, και ο καραδοκών Χιονίδης δεν προλαβαίνει να στείλει τη μπάλλα στα δίχτυα.
32΄: Ο τερματοφύλακας Κελπέκης των φιλοξενουμένων, βγαίνει από την περιοχή, προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μπανούση και με τα πόδια διώχνει άουτ.
33΄: Επικρατεί ένταση και αψιμαχίες στην κερκίδα. Ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα. Μετά από 6λεπτή διακοπή, το ματς ξαναρχίζει.
40΄: Ο Κουλτσιάκης του Οικονόμου εκτελεί φάουλ και με κεφαλιά ο Τσιανάκας στέλνει τη μπάλα άουτ.
46΄: Ευκαιρία για τους γηπεδούχους, μετά από σουτ του Μπανούση.
47΄: Σουτ του Οικονόμου του Ηρακλή από καλή θέση και η μπάλα φεύγει άουτ.
48΄: Σουτ του Χιονίδη φεύγει άουτ.
55΄: Εκτέλεση κόρνερ από τον Ηρακλή, κεφαλιά του Οικονόμου και ο Πίτκας μπλοκάρει.
65΄: Ο διαιτητής αποβάλει από τον αγωνιστικό χώρο τον προπονητή του Οικονόμου Τσαριτσάνης Γ. Καλτέκη για διαμαρτυρία σε σκληρό φάουλ που έγινε σε παίκτη του.
68΄: Κεφαλιά του Οικονόμου του Ηρακλή μπλοκάρει σωτήρια ο τερματοφύλακας Πίτκας.
70΄: Εκτέλεση φάουλ από τον Γεωργίου του Ηρακλή και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το δοκάρι της εστίας του Πίτκα.
81΄: Μεγάλη ευκαιρία για την Τσαριτσάνη, όταν ο Βούλγαρης από αριστερά επιτίθεται, σουτάρει και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κελπέκη.
85΄: Ωραίο καλοζυγισμένο σουτ του Πούτα του Οικονόμου φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή.
87΄: Οι φιλοξενούμενοι ζητούν πέναλτι σε ανατροπή.
92΄: Ο νεοεισελθών Παλάσκας πετυχαίνει γκολ, αλλά ο διαιτητής συμβουλευόμενος τον επόπτη, το ακυρώνει.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν Μπανούσης, Τσιανάκας, Πούτας, Μπαλής, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από την ομάδα του Ηρακλή καλύτεροι οι Σαπάνης, Χιονίδης, Γεωργίου, Οικονόμου.
Στο τέλος του αγώνα, φίλαθλοι του Ηρακλή κατά την έξοδο τους από το γήπεδο συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, που δέχθηκαν σφοδρή επίθεση με πέτρες και ξύλα, προκαλώντας ζημιές στη γύρω περιοχή. Διμοιρίες των ΜΑΤ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν κροτίδες κρότου – λάμψης για να τους απωθήσουν. Δύο νεαρά άτομα – τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Ελασσόνας για τις πρώτες βοήθειες. Μετά από λίγη ώρα, η τάξη αποκαταστάθηκε και οι υπόλοιποι φίλαθλοι, παρά την αναστάτωση, αποχώρησαν κανονικά από το γήπεδο.

Με πολλά λάθη η διαιτησία των κ.κ. Δημ. Καραντώνη, Στεφ. Παρασίου(Ημαθίας), Νικ. Κωτούλα(Κοζάνης). Έχουν παράπονα και οι δύο ομάδες.
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ(Γιώργος Καλτέκης): Πίτκας, Καραγιάννης, Πούτας, Οικονόμου(72΄ Παπακωνσταντίνου), Τσιανάκας, Λεβνάιτς(54΄ Βούλγαρης), Μπαλής, Νικούλης, Μπανούσης(85΄ Παλάσκας), Κουλτσιάκης, Παπαϊωάννου.

Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κελπέκης, Τροϊρης, Τριανταφυλλίδης, Παπαστεριανός, Χασιώτης, Οικονόμου, Παληγιώργος(71΄ Κυβρακίδης), Γεωργίου(84΄ Νατσιόπουλος), Σαπάνης, Χιονίδης, Κωνσταντινίδης.

Add Comment