Έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα η Αστυνομία Ελασσόνας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ – ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ

του Γιάννη Μουκίδη

«Οι κλέφτες έγιναν …ληστές»! Ήταν μια ανησυχητική επισήμανση, αλλά και έκκληση των Αστυνομικών Λάρισας προς την πολιτεία για ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή. Και όλα αυτά, στην λιτή καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμ. μητροπολίτης κ. Βασίλειος, που στάθηκε στο έργο που επιτελεί η τοπική Αστυνομία και στην πολύ καλή συνεργασία που έχει με τους φορείς της περιοχής. «Σε μια εποχή κρίσης, οικονομικής και ηθικής, και αμφισβήτησης, οι πολίτες στηρίζουν τις ελπίδες τους στο έργο της Αστυνομίας, που καθημερινά δίνει τον καλύτερο εαυτό της και τον δικό της αγώνα…», τόνισε ο κ. Βασίλειος.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, με τη σειρά του, υπενθύμισε ότι οι αστυνομικοί συνεχίζουν να δείχνουν αυταπάρνηση και υποβάλλονται σε θυσίες, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις μειωμένες απολαβές τους. «Στην περιοχή Ελασσόνας είχαμε λιγότερα προβλήματα. Εύχομαι σε όλους τους αστυνομικούς υγεία και λιγότερες εμπλοκές το 2012…», ολοκλήρωσε ο κ. Πασχόπουλος.

Με τη σειρά του, ο διευθυντής της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας κ. Δημ. Ευαγγελίδης αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, που δείχνει την αγάπη τους προς το Σώμα. «Θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Στα δύσκολα θα μας βοηθάτε. Ως Αστυνομία, την περασμένη χρονιά πετύχαμε τους στόχους μας…», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Ευαγγελίδης.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μιχ. Τολίκας, παίρνοντας τον λόγο, υπογράμμισε: «Ζούμε μια βαθύτερη κρίση, όχι μόνο οικονομική, αλλά και ηθική. Τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα. Αποτελεί τιμή να στέκονται οι φορείς της περιοχής κοντά στην τοπική Αστυνομία. Τα συνδικαλιστικά του κλάδου είναι γνωστά. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής μας. Ιδιαίτερα ανησυχητική η διαπίστωση: Οι κλέφτες έγιναν ληστές! Κύριε δήμαρχε, προβάλλετε στην πολιτεία, προς την πολιτική ηγεσία, προς τα κέντρα αποφάσεων, τις ανάγκες της περιοχής. Η Αστυνομία χρειάζεται να ενισχυθεί».

Στην εκδήλωση, το παρών έδωσαν ακόμη, εκτός των προαναφερομένων και: ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ι. Τσούτσος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, ο υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης κ. Στέφ. Τάσκας, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ελασσόνας κ. Νικ. Μπακόλας, τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ.κ. Νάτσιος, Χρυσαφίδης, Μπαράς, άνδρες και γυναίκες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ελασσόνας.

Add Comment