Ολοκληρώθηκε η δωρεάν διανομή τροφίμων στην Ελασσόνα

Έως 31 Μαρτίου η υποβολή δικαιολογητικών για το πρόγραμμα του 2012»

Με τη διανομή 50 τόνων φέτας σε δικαιούχους φορείς Ελασσόνας και Λάρισας ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2011, που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες, εξαιτίας της συρρίκνωσης του εισοδήματός τους και της βαθυάς οικονομικής κρίσης, είχαν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν, μέσω του Προγράμματος, τρόφιμα απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2011 διανεμήθηκαν συνολικά, εκτός από τη φέτα, 18 τόνοι γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ, 323 τόνοι ζυμαρικά και 235 τόνοι ρυζιού.

Ήδη πάντως ξεκίνησε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Ε. Λάρισας – με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου – η υποβολή των δικαιολογητικών από τους φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο νέο Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2012.

Ο αριθμός των νέων φορέων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα και να εξασφαλίσουν δωρεάν τρόφιμα για τα μέλη τους αυξάνεται καθημερινά και ο τελικός αριθμός των δικαιούχων για το 2012 αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά.

Επισημαίνεται ότι τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).

Καλούνται οι φορείς να συγκεντρώσουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα μέλη τους ,εφ’ όσον αυτά πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, (σύμφωνα με την 22830/05-04-2011 ΚΥΑ) και να τα προσκομίσουν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: Αίτηση, Εκκαθαριστικό Σημείωμα, Φωτοτυπία Ταυτότητας, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης και Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας (μόνο για Δήμους).

 

 

 

 

Add Comment