Ανακοινώσεις Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνάντηση Κώστα Αγοραστού με εκπροσώπους αστικών – υπεραστικών ΚΤΕΛ

 Τελεσίγραφο των μεταφορέων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τα χρήματα που τους οφείλονται από τις μεταφορές του 2011

Την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των αστικών – υπεραστικών ΚΤΕΛ μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Οι μεταφορείς αφού ευχαρίστησαν τον κ. Αγοραστό για τη στήριξη που τους παρείχε μέχρι σήμερα και την λύση που έδωσε για τα δεδουλευμένα τους από τις μεταφορές των μαθητών κατά το πρόσφατο παρελθόν, έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ισορροπώντας την κατανομή κονδυλίων, έχει καλλιεργήσει σχέση εμπιστοσύνης με τους μεταφορείς των μαθητών (αστικά – υπεραστικά ΚΤΕΛ, ταξί, άλλοι μεταφορείς) προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μεταφορά μαθητών κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να αποστείλει προς τη Περιφέρεια όλα τα δεδουλευμένα του 2011 για τους μεταφορείς», ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός αναλύοντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αιρετή Περιφέρεια για να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους μεταφορείς. Και συνέχισε: «Επειδή αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς, που τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο, θα θέσω το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε ότι έχουν γίνει παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα αυτό, ώστε να εκταμιευθούν το συντομότερο και οι σχετικές πιστώσεις για το 2011 και δήλωσε ότι στηρίζει τους μεταφορείς σε όποια απόφαση πάρουν ακόμα και αν αυτή αφορά κινητοποιήσεις.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι πρόεδροι των αστικών ΚΤΕΛ Λάρισας Μ. Σακελλαρίου και Καρδίτσας Π. Παππάς, ενώ από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ οι πρόεδροι: Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, Καρδίτσας κ. Σταύρος Τύμπας, Τρικάλων Δ. Νιαβής, Λάρισας Β. Μανδηλάς καθώς και οι κ.κ. Θ. Τούπος και Β. Δαμαλάς από το ΚΤΕΛ Λάρισας και Δ. Τσόλας και Ε. Δουμπιές από το ΚΤΕΛ Τρικάλων.

 

 

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και της 5ης Υ.Π.Ε για την προμήθεια του εξοπλισμού λειτουργίας του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και η ενίσχυση των δράσεων του

Η προμήθεια του εξοπλισμού λειτουργίας του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και η ενίσχυση των δράσεων του αποτέλεσαν το αντικείμενο συνέντευξης τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε . κ. Πέτρος Τομάρα, την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου και την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ κα Ευαγγελία Λιακούλη. Για το σκοπό αυτό υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ και της 5ης Υ.Π.Ε. έτσι ώστε να αξιοποιηθούν πόροι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στη σημαντική δράση και τις υπηρεσίες που προσφέρει Κέντρο Πρόληψης Λάρισας ανέφερε: «Η κοινωνική στήριξη των πολιτών και ειδικά των ευπαθών ομάδων καθώς και η διέξοδος σε προβλήματα όπως οι εξαρτήσεις, που εμφανίζουν καθημερινά ανησυχητική αύξηση, είναι ο κοινός μας στόχος. Το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας, τους τελευταίους μήνες άνοιξε μια καινούρια σελίδα και δημιούργησε νέες δυνατότητες, ευκαιρίες αλλά και προοπτικές στην τοπική κοινωνία. Το έργο του έχει ξεπεράσει τα όρια της περιφερειακής ενότητας Λάρισας κι έχει διαδώσει την ιδέα της πρόληψης, με διάφορες δράσεις και μέσα από τη δική του οπτική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο και μοναδικό εργαστήρι, ένα «στέκι ζωής» στο οποίο θα παράγονται γεγονότα στα οποία συμμετέχουν παιδιά , έφηβοι κι ενήλικες με στόχο να αναδειχθεί η δύναμη της δημιουργίας, η αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

Με τη συμβολή μιας ευαισθητοποιημένης οικογένειας της Λάρισας, παραχωρήθηκε δωρεάν για χρήση ένα από τα πιο όμορφα κτίρια, το διατηρητέο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Μανωλάκη 11Δ, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως χώρος του εργαστηρίου.

Με κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και της 5ης ΥΠΕ, υπογράφουμε σήμερα δύο προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν η πρώτη στην Ενίσχυση των Δράσεων του Δημιουργικού Εργαστηρίου του Κέντρου Πρόληψης και η δεύτερη στην Προμήθεια του Εξοπλισμού Λειτουργίας του Δημιουργικού Εργαστηρίου. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό εργαλείο παραγωγής θετικών δράσεων και γεγονότων, με σημαντικό αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία .

Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δράσεις του κέντρου Πρόληψης, αναμένοντας με μεγάλο ενδιαφέρον τις νέες ιδέες και πρωτοβουλίες του».

Με την ευκαιρία ο κ. Αγοραστός συνεχάρη το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας, για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να ανεβάσει την θεατρική παράσταση που το ίδιο παρήγαγε με εκπαιδευόμενους, μεθαύριο Σάββατο, στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που προετοίμασαν οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ, με προσκεκλημένους από όλη την Ελλάδα.

 

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε . κ. Πέτρος Τομάρας δήλωσε: «Ξεκινά μια νέα σελίδα με τη συνεργασία Περιφέρειας, 5ης Υ.Π.Ε και του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. Δεν μπορούμε παρά να είμαστε ικανοποιημένοι που υλοποιούμε μια σημαντική πρωτοβουλία που θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου ανέφερε:τα εξής «Γίνεται μια σημαντική δουλειά το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΟΚΑΝΑ με δράσεις, όπως το Δημιουργικό Εργαστήρι, θεατρικές εκδηλώσεις κ.α που προσπαθούν να δώσουν ώθηση και τόνωση στο Κέντρο Πρόληψης Λάρισας. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες, που έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη όχι μόνο για τους ανθρώπους που συμμετέχουν, αλλά και για το κοινωνικό σύνολο».

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ κα Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ήδη δηλώσει ότι το «Δημιουργικό Εργαστήρι» αποτελεί τον μεγάλο, οραματικό μας στόχο . Δημιουργούμε ένα «στέκι ζωής» στο οποίο παράγουμε γεγονότα στα οποία συμμετέχουν παιδιά , έφηβοι και ενήλικες με στόχο να αναδειχθεί η δύναμη της δημιουργίας, η χαρά της ζωής .

Επιστήμονες, άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες αλλά και απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας και της βιοπάλης, των οποίων ήδη τη συνδρομή ζητήσαμε και η ανταπόκρισή τους είναι συγκινητική , θα παρουσιάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την πορεία τους μέσα στη ζωή , μακριά από την εξάρτηση και τις ουσίες. Αυτό θα γίνει με πρόγραμμα εικαστικών δημιουργημάτων , εργοθεραπευτικών προγραμμάτων , ομάδων συμβουλευτικής κλπ. Παράλληλα, το στέκι μας, θα αποτελεί χώρο παρουσίασης της δουλειάς των ομάδων παιδιών και ενηλίκων , εκθέσεων, εκδηλώσεων κλπ. Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης δράσης επενδύει στην επαφή ανθρώπων του πνεύματος , της τέχνης , των επιστημών , της διανόησης, τοπικής, εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας , με τους νέους και τους ενήλικες , στους οποίους μεταδίδονται μηνύματα σχετικά με την πραγματική ουσία της ζωής, που πηγάζει μέσα από τη φιλοσοφία της δημιουργίας , αλλά και στη δημιουργική απασχόληση και ενθάρρυνση προς αυτή την κατεύθυνση .

Φιλοδοξούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα «στέκι ζωής» στο οποίο θα καταθέσουμε, μέσα από δράσεις και προγράμματα, όλη την αλήθεια, σε αντίθεση με την ψευδαίσθηση της εύκολης διαφυγής , μέσα από τις εξαρτήσεις και τις ουσίες . Αυτόν τον ενθουσιασμό μας συμμερίστηκε και ενθάρρυνε με τη στάση της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας, αρωγός και συμπαραστάτης, σε μια σχέση αλληλεγγύης και ειλικρίνειας, που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε δημόσια . Η Λάρισα και η Θεσσαλία απαιτούν συνύπραξη, συμπόρευση και συνδημιουργία.

Το νέο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης και οι εργαζόμενοι καταβάλλουμε καθημερινά προσπάθεια να μην χαθεί πια καμία ευκαιρία .

Η κοινή πρόταση των δύο προγραμμάτων που υποβάλλουμε με την Περιφέρεια και την 5η ΥΠΕ, την οποία επίσης ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξή της , είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που φιλοδοξούμε να επεκταθεί σε πολλά επίπεδα .

Το «Δημιουργικό Εργαστήρι» θα αποτελέσει το χώρο της σφυρηλάτησης μιας νέας αντίληψης και πρακτικής για τη συνέργεια των φορέων και την αξιοποίηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας .

Ευχαριστώ θερμά τον κ περιφερειάρχη προσωπικά, την κ αντιπεριφερειάρχη, τον κ Διοικητή και Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ, το Δ.Σ. και το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης καθώς και την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ Μένη Μαλιώρη, ακούραστη εμψυχώτρια όλων προσπαθειών μας»

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, Κέντρο Πρόληψης Λάρισας, επιλέχθηκε να ανεβάσει την θεατρική παράσταση που το ίδιο παρήγαγε με εκπαιδευόμενους , το Σάββατο , στην Αθήνα , στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, σε ένα ξεχωριστό γεγονός που προετοίμασαν οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ, με προσκεκλημένους από όλη την Ελλάδα.

Το «Ωραίο Φύλο, ε ;» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που προέκυψε από έναν όγκο κειμένων που έγραψαν δέκα γυναίκες – μητέρες, στο πλαίσιο ομάδας γονέων του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Τα θέματα αφορούν τρεις από τους σημαντικότερους ρόλους της Γυναίκας : Μητέρα – Σύντροφος – Φίλη .

Τα κείμενα αυτά δόθηκαν στο Σκηνοθέτη Κώστα Λαμπρούλη, ο οποίος τα «έδεσε» σε θεατρικό έργο, το οποίο παρουσιάστηκε στη Λάρισα, μία στη Θεσσαλονίκη, στη Ζάκυνθο , στην Κύπρο .

Μέσα από αυτή τη θεατρική παράσταση, το μήνυμα της πρόληψης πέρασε τα σύνορα, δημιούργησε συνδέσεις, προχώρησε …

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο προθάλαμο ενός γραφείου, όπου περιμένουν οι εννέα Γυναίκες, προκειμένου να πάρουν ένα πολύ ιδιαίτερο πιστοποιητικό, που ελπίζουν να τους λύσει τα καθημερινά τους προβλήματα . Μέσα σ΄ αυτή τη συνθήκη ξετυλίγονται εννέα διαφορετικές προσωπικές ιστορίες .

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας του Ο.ΚΑ.ΝΑ κ. Χρήστος Καλομπάτσιος και η επιστημονική υπεύθυνη κα Ειρήνη Κουφάκη.

Βραβεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια της 24ης Διεθνούς Έκθεσης «AGROTICA 2012»

Κώστας Αγοραστός: «Η δύναμη της θεσσαλικής γης, αντίδοτο στην κρίση»

 Τη δική της παρουσία είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην 24η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων «AGROTICA 2012» που διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διάστημα 1-5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην AGROTICA δίνοντας μέσα από περίπτερό της την ευκαιρία στους Θεσσαλούς επαγγελματίες και παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να προβάλουν τις δραστηριότητές τους με το κατάλληλο προωθητικό υλικό και να κάνουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Η διακόσμηση του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που επιμελήθηκαν τα στελέχη της Περιφέρειας, κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των επισκεπτών της έκθεσης και διακρίθηκε από την διοργανώτρια αρχή με την απονομή του Ειδικού Βραβείου για την υποστήριξη και την οργανωμένη παρουσία της.

 

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 24η AGROTICA, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας, η στροφή στη θεσσαλική γη και η προβολή των προϊόντων που παράγει, αποτελεί ευκαιρία και αντίδοτο στην σημερινή κρίση».

Σε τουρισμό από τη Ρωσία στοχεύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο το 2013 να έχουμε απ’ ευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου»

Άνοιγμα στην αγορά τουρισμού της Ρωσίας ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω τις προσέγγισης μεγάλων tour operators της Ρωσικής Αγοράς. Για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστας Λεβέντης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την υποδιευθύντρια του τουριστικού οργανισμού Solvex κα Κατερίνα Άιζερμαν και συνεργάτες της το χρονοδιάγραμμα των δράσεων για την επίτευξη του στόχου. Η συνάντηση είχε σαν αντικείμενο την προετοιμασία μιας ολοκληρωμένης δράσης που αφορά στην παρουσίαση του Θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος, σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 21 Φεβρουαρίου στη Μόσχα. Στην εκδήλωση αυτή θα βρίσκονται περισσότερα από 60 τουριστικά γραφεία του δικτύου της Solvex ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν πολλοί τουριστικοί φορείς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Όπως ανάφερε ο κ. Αγοραστός: «Για πρώτη φορά γίνεται σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα εγχείρημα στο οποίο συμπράττουν η Περιφέρεια, τα Επιμελητήρια, η Π.Ε.Δ, Ενώσεις Ξενοδόχων, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλοι φορείς. Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια με στόχο το 2013 να έχουμε απ’ ευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι ως Θεσσαλία έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: τον ορεινό όγκο, τα νησιά των Β. Σποράδων, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα παράλια, το Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα, τη Λίμνη Πλαστήρα, κ.α. Ως αιρετή Περιφέρεια έχουμε τη βούληση να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα αυτά μέσω προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας και ιδιαίτερης βαρύτητας.».

Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Ξεκινώντας από μια φιλοξενία δημοσιογράφων από τη Ρωσία αποφασίσαμε να κάνουμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στην αγορά της Ρωσίας. Είναι η πρώτη φορά που ένα ευρύ φάσμα φορέων θα πλαισιώσουν μια αποστολή που έχει σαν στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας. Η επιχειρηματική πρωτοβουλία της Θεσσαλίας έχει επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έχουμε επιλέξει τον καλύτερο τρόπο μέσω μιας καταξιωμένης εταιρίας όπως είναι η Solvex για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

 

37 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 59,5 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια της προκήρυξης του Μέτρου 123Α “Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων” του Προγράμματος“ Αλέξανδρος Μπαλτατζής”

  Στην 2η προκήρυξη του Μέτρου 123Α “Επενδύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” που έληξε στις 23-1-2012, υποβλήθηκαν 37 επενδυτικά σχέδια στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για τις τέσσερις (4) Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας.Ο συνολικός προϋπολογισμός των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων είναι 59.505.899,87€ και το ύψος της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται στα 25.862.950,94€.

Στόχος του Μέτρου είναι η υλοποίηση αιτήσεων ενίσχυσης που συμβάλλουν στη βελτίωση της κατάστασης του συγκεκριμένου βασικού κλάδου γεωργικής παραγωγής, στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των παραγόμενων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων των επιχειρήσεων (π.χ. βελτίωση της ποιότητας) μέσω υιοθέτησης και ανάπτυξης καινοτομιών και τεχνολογικού εξοπλισμού, στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας (πιστοποίηση, παράγονται με σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης, επεξεργασία βιολογικών πρώτων υλών), στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας και στην δυνατότητα εξεύρεσης κανονικών διεξόδων στην αγορά εσωτερικού-εξωτερικού για τα παραγόμενα προϊόντα. Οι τομείς που ενισχύονται είναι: κρέας, γάλα, αυγά-πουλερικά, διάφορα ζώα, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι & πολ/κό υλικό και φαρμακευτικά-αρωματικά φυτά . Οι επενδύσεις αφορούν κυρίως στην υποδομή, στον εκσυγχρονισμό, την τυποποίηση και μεταποίηση προϊόντων, επεξεργασία προϊόντων, συσκευαστήρια κλπ.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας κατατέθηκαν 4 επενδυτικά σχέδια συνολικού ΠΥ 1.381.325,36€ με ύψος δημόσιας δαπάνης 686.162,6€.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας κατατέθηκαν 21 επενδυτικά σχέδια συνολικού ΠΥ 38.193.546,21€ με ύψος δημόσιας δαπάνης 15.818.773,10€.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων κατατέθηκαν 6 επενδυτικά σχέδια συνολικού ΠΥ 13.322.083,30€ με ύψος δημόσιας δαπάνης 6.005.117,15€.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κατατέθηκαν 6 επενδυτικά σχέδια συνολικού ΠΥ 6.608.945,00€ με ύψος δημόσιας δαπάνης 3.352.898,00€.

Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί ανά τομέα είναι:

ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΥ € ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ€
ΟΠΩΡ/ΚΑ

13

28.498.427,43

11.221.713,72

ΓΑΛΑ

8

15.988.437,54

7.182.693,77

ΚΡΕΑΣ

4

3.118.000,00

1.559.000,00

ΟΙΝΟΣ

4

1.389.043,30

694.522,15

ΣΠΟΡΩΝ & ΠΟΛ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

3

1.173.046,60

586.523,30

ΕΛΑΙΟΥΧΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

2

5.660.000,00

2.704.000,00

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

1

3.000.000,00

1.575.000,00

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

1

359.695,00

179.848,00

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

1

319.250,00

159.650,00

ΣΥΝΟΛΟ

37

59.505.899,87

25.862.950,94

Add Comment