Σχέδιο για την αξιοποίηση του Ολύμπου παρουσιάστηκε στη Βουλή

Φωτό: Γιάννης Μουκίδης
Φωτό: Γιάννης Μουκίδης

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για την αξιοποίηση του Ολύμπου παρουσιάστηκε από την αντιπροσωπεία της περιφερειακής ενότητας Λάρισας την περασμένη Πέμπτη στη βουλή.

Πρόκειται για ένα κείμενο 70 σελίδων το όποιο παρέδωσε στους βουλευτές η αντιπροσωπεία της Λάρισας, υπό την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου και τον δήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Πασχόπουλο.

Στο πλαίσιο της πρότασης περιλαμβάνονται η δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου (ψηφιακό μουσείο Μυθολογίας), η ανασύσταση της λίμνης της Καλλιπεύκης, η λειτουργία Πρότυπου Κέντρου Υποδοχής Ορειβατών στις κατασκηνώσεις Κοκκινοπηλού, η ανάπτυξη δασικού χωριού στο Λιβάδι Ελασσόνας, η κατασκευή οικοτουριστικών καταφυγίων στις «πύλες» εισόδου στον Όλυμπο και Κέντρο ενημέρωσης Περραιβικής Τρίπολις στο Πύθιο.

Το πλέγμα των προτάσεων που θα κατατεθούν, προήλθαν από επεξεργασία των όσων προβλέπονται σε σειρά κειμένων, περιφερειακών κειμένων, νόμων κλπ καθώς και από συγκερασμό τους με τα όσα διατυπώθηκαν στη δίμηνη περίπου διαβούλευση που ξεκίνησε με ευθύνη της περιφέρειας και του δήμου Ελασσόνας, με τη συμμετοχή όλων των ενεχομένων φορέων και γνώμονα το τρίπτυχο: ανάδειξη, προστασία, αξιοποίηση του μυθικού βουνού των Θεών.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση της βουλής σε βίντεο:

Add Comment