«Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ελασσόνας: Δεν νοιάζονται για τα προβλήματα του λαού…

Διαφωνούν για τα επουσιώδη, συμφωνούν απόλυτα στους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς και τα χαράτσια…

Στο πνεύμα αυτό κινείται ανακοίνωση – καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ελασσόνας, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Λυκουδίου και Γεράνειας Βαγγέλης Περιστέρης και Κώστας Αλεξίου και στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

“Μπορεί η δημοτική αρχή στον Δήμο Ελασσόνας να διαφημίζει το τελευταίο διάστημα διάφορες «επιτυχίες» της και η αντιπολίτευση από τη δική της πλευρά να καταγγέλλει πλευρές διαχειριστικού χαρακτήρα, ωστόσο ούτε οι μεν ούτε οι δε μπορούν να κρύψουν την αμείλικτη πραγματικότητα. Αν και προσπαθούν με «κοκορομαχίες» και αντεγκλήσεις εκατέρωθεν μέσα στα δημοτικά συμβούλια αλλά και μέσω του τοπικού Τύπου να «θολώσουν τα νερά», η κατάσταση που βιώνουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους μιλάει από μόνη της.

Μπορεί να διαφωνούν για την επιλογή του α’ ή του β’ εργολάβου, μια χαρά όμως όλοι μαζί ψηφίζουν τα μεσοπρόθεσμα στους Δήμους, τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα χαράτσια κάθε μορφής.

Τέτοιες είναι οι έγνοιες και οι αγωνίες τους. Ο καημός τους είναι η περιβόητη «εισπραξιμότητα», η οποία χτυπάει τον δημότη που είναι εργάτης με μισό μεροκάματο, τον δημότη που είναι άνεργος, τον νέο με τη μισή ζωή και τα μισά δικαιώματα, τον αγρότη και κτηνοτρόφο- δημότη που ζει με τη θηλιά των χρεών, των δανείων, των πανωτοκίων και των εμπόρων.

Και εδώ πρέπει ο λαός της περιοχής μας να βγάλει συμπεράσματα, βλέποντας όμως όχι μόνο τις κακοδαιμονίες και τα στραβά, τα προβλήματα αυτά καθευατά αλλά και την αιτία.

Μια αιτία που δεν έχει σχέση με το ποιος είναι κάθε φορά στο τιμόνι, ούτε εάν είναι ικανός ή τι είδους διαχείριση ασκεί. Είναι το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο που ισχύει σε ολόκληρη τη δομή του αστικού κράτους και στην τοπική διοίκηση. Μέσα στο πλαίσιο της οικονομίας της αγοράς, των κατευθύνσεων και των οδηγιών της ΕΕ, της υποταγής των λαϊκών αναγκών στις ανάγκες του κέρδους των καπιταλιστών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η πραγματικότητα και πρέπει αλλά και μπορεί να αλλάξει.

Ας δώσει τώρα απάντηση, τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αντιπολίτευση, γιατί ο κεντρικός δρόμος της Γεράνειας να είναι σε τέτοια άθλια κατάσταση; Γιατί ο φωτισμός είναι ελλιπής; Γιατί τα νεκροταφεία στα χωριά να είναι μέσα στα χόρτα, χωρίς διαδρόμους, χωρίς πρόσβαση;

Επανειλημμένα η τοπική κοινότητα της Γεράνειας έχει απευθυνθεί στις υπηρεσίες, στην αρμόδια αντιδημαρχία και στη δημοτική αρχή για την κατάσταση του κεντρικού δρόμου του χωριού (από Ε.Ο. Ελασσόνας- Κοζάνης έως την πλατεία). Ουδεμία απάντηση. Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να δοθεί λύση. Δεν μπορεί λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές, να διασχίζει τον δρόμο με μανούβρες δεξιά- αριστερά. Κόσμος που μετακινείται καθημερινά και αγρότες της περιοχής, να έχουν τον μόνιμο φόβο μη σπάσουν τα αυτοκίνητα. Όχι σε αγροτικό δρόμο αλλά στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Πρόσφατα οι τοπικές κοινότητες Γεράνειας- Λυκουδίου- Γιαννωτών ανέδειξαν το ζήτημα με τα νεκροταφεία των χωριών τους. Ούτε φωνή- ούτε ακρόαση. Ποια αξιοπρέπεια και ποιος σεβασμός; Τι έχει να απαντήσει η δημοτική αρχή γι’ αυτά τα χάλια στους ανθρώπους των χωριών αυτών;

Καλούμε τον λαό της περιοχής μας, τους επαγγελματίες, τους αγροτοκτηνοτρόφους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση τους, και να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτές τις πολιτικές. Να διεκδικήσουν έργα και ουσιαστικά μέτρα για την πλήρη κάλυψη των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών τους, για τη ζωή που αξίζουν, βάζοντας τέρμα στον κατήφορο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Add Comment