Γ. Κατσιαντώνης: O Ποντιακός Ελληνισμός “δεσπόζει” περήφανα στην Αετοράχη Ελασσόνας

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια, που βρίσκομαι στην Αετοράχη, στην περιοχή που παρά τους λίγους κατοίκους, δεσπόζει με καμάρι ο Ποντιακός Ελληνισμός, η παράδοση και η ιστορία του. Εσείς, οι άνθρωποι που ζείτε εδώ τιμάτε τον τόπο σας, και κρατάτε ζωντανή την πιο πολύτιμη κληρονομιά που σας άφησαν οι πρόγονοί σας, την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας, που έχει βαθύτατες ρίζες στο χρόνο”.
Με αυτά τα λόγια ο Βουλευτής Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης, ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αετοράχης για τις παραδοσιακές εκδηλώσεις που διοργάνωσε στον προαύλιο χώρο του συλλόγου, και τις οποίες τίμησαν κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες.
“Οι Άγιοι Ανάργυροι που γιορτάζουν, να προστατεύουν και να ευλογούν τις οικογένειες σας, που κρατούν ψηλά το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού” ευχήθηκε στους κατοίκους ο Γιώργος Κατσιαντώνης, που δήλωσε συγκινημένος στο άκουσμα της ποντιακής λύρας, λέγοντας ότι “η δύναμη της αντηχεί, μέχρι απέναντι στον Όλυμπο, στα βουνά και στα λαγκάδια, και όπου υπάρχουν Έλληνες”.

[wpg_thumb]

Add Comment