Παραλίγο τραγωδία στην Ελασσόνα, με φορτηγό!

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, «ΤΟΥΜΠΑΡΕ»

Του Γιάννη Μουκίδη

Τυχερή μέσα στην ατυχία της στάθηκε χθες η Ελασσόνα, αφού γλύτωσε από πρωτόγνωρη τραγωδία!
Ήταν 10 το πρωί, την ώρα που φορτηγό με Βουλγάρικες πινακίδες, έμπαινε στην είσοδο της πόλης, από την Κοζάνη. Προφανώς, ο Βούλγαρος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος παίρνοντας την στροφή και το φορτωμένο φορτηγό ανεξέλεγκτο αρχικά προσέκρουσε σε παλιό σπίτι, «τούμπαρε», χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ και αφού σύρθηκε στο οδόστρωμα, σταμάτησε σε παρακείμενο κατάστημα γεωργικών εφοδίων και προϊόντων! Το ευτύχημα ήταν ότι, στο πολυσύχναστο σημείο, εκείνη την στιγμή, δεν κυκλοφορούσαν πεζοί, η και άλλα οχήματα από την άλλη πλευρά του δρόμου, κάτι που απέτρεψε τα χειρότερα.


Αμέσως σήμανε κινητοποίηση σε Πυροσβεστική, Αστυνομία, Τροχαία, Κ.Υ., ΕΚΑΒ, Δήμο Ελασσόνας, ΔΕΗ και έγινε αρχικά επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού(που σφάδαζε από τους πόνους)από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας. Ο Βούλγαρος οδηγός, τραυματισμένος, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας.
Συνεργείο του Κλιμακίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας(με τον υπεύθυνο του κ. Αθ. Ζαρζώνη) φρόντισε να σκορπίσει «πριονίδια» στο οδόστρωμα, που γέμισε από λάδια, για να αποφευχθεί νέο ατύχημα.
Έκδηλη ήταν η αναστάτωση και το «σοκ» των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατευθύνθηκαν στον τόπο της …παρολίγο τραγωδίας, για να δουν από κοντά τι συνέβη.
Τα εμπορεύματα απλώθηκαν και σκορπίστηκαν δίπλα στο σημείο που «τούμπαρε» το φορτηγό. Το εμπόρευμα που μετέφερε το μοιραίο φορτηγό ήταν κυρίως «καρυδόψιχα», αλλά και κτηνιατρικά φάρμακα, μέσα σε χάρτινα κουτιά, που προοριζόταν για την Αθήνα. Προκαλεί εντύπωση ότι μέσα στα προϊόντα που μετέφερε ο Βούλγαρος οδηγός, βρέθηκαν και πιστόλια(!) κρότου – λάμψης, που ήδη παραδόθηκαν στην Αστυνομία της Ελασσόνας, για επιπλέον έρευνες.
Αμέσως, μετά το συμβάν, περιορίστηκε η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο(γινόταν με δυσχέρεια μέσω του ενός ρεύματος του δρόμου), και η δύναμη της Τροχαίας φρόντιζε να κατευθύνει τα διερχόμενα οχήματα, μέσω άλλων δρόμων. Πρέπει να σημειωθεί ότι, λόγω του ασυνήθιστου ατυχήματος, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 1.30 το μεσημέρι, αφού χρειάστηκαν ειδικά μηχανήματα, που έφθασαν από την Κατερίνη, για να «σηκώσουν» και να μεταφέρουν το πεσμένο βαρύ όχημα.
Ενδεικτικό της επικινδυνότητας και της συνεχούς κυκλοφορίας του συγκεκριμένου δρόμου είναι το γεγονός πως καθημερινά υπάρχει, ακριβώς στο σημείο που «τούμπαρε» το φορτηγό,  διάβαση μικρών μαθητών και σχολικός τροχονόμος, αφού πολύ κοντά στο σημείο του ατυχήματος βρίσκεται το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάρτυρες του ασυνήθιστου ατυχήματος κάνουν λόγο για αυξημένη ταχύτητα που είχε εκείνη την στιγμή το ανατραπέν φορτηγό, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην «έπιασαν» τα φρένα του οχήματος.

Add Comment