Συνάντηση Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη με την Ένωση Νέων Αγροτών Λάρισας

Συνάντηση με το Δ.Σ. της Ένωσης  Νέων Αγροτών  Λάρισας είχαν χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία των Περιφερειακών Συμβούλων κ. Χρ. Σιδερόπουλου και Κ. Δεσπόπουλου και του Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Παν. Καλφούντζου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι στόχοι και οι δράσεις της Ένωσης αλλά και τα θέματα που απασχολούν την τρέχουσα περίοδο τους νέους αγρότες της περιοχής μας. Αυτά  είναι μεταξύ άλλων: η αδειοδότηση γεωτρήσεων, τα αρδευτικά έργα Ν. Λάρισας και συγκεκριμένα το μεγάλο κόστος άντλησης, η δανειοδότηση για αγορά γης σε νέους αγρότες, το Πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας, η άνιση κατανομή του Εθνικού Αποθέματος, το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2009, οι κτηνοτροφικές άδειες και το κόστος των καυσίμων.
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός «Πιστεύουμε στους νέους και πιστεύουμε και στον αγροτικό τομέα. Πιστεύουμε ταυτόχρονα ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση καταβάλλεται μία σοβαρή προσπάθεια από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη βρισκόμαστε στη φάση προκήρυξης της μελέτης για τη δημιουργία του Thesagro, ενός Φορέα Πιστοποίησης των Θεσσαλικών Προϊόντων, που δεν έρχεται σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο επίσημο φορέα, αλλά θα έχει ως σκοπό να δώσει ταυτότητα στα τοπικά μας προϊόντα. Στη φάση προκήρυξης μελέτης βρίσκεται επίσης και το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο. Παράλληλα, με τη βαρύτητα που δίνουμε στη σωστή διαχείριση  του νερού και στα Προγράμματα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και Οδοποιϊας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των αγροτών και τη διασφάλιση του εισοδήματός τους».
Η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε ότι «η συνάντηση αποτελεί την έναρξη μίας στενής συνεργασίας με  τους Νέους Αγρότες, οι οποίοι είναι και το μέλλον της αγροτικής μας οικονομίας. Οι νέοι άνθρωποι που μπαίνουν στον αγροτικό  χώρο θα πρέπει να είναι πλέον εφοδιασμένοι  με πολλά προσόντα και γνώσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε  ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση των αγροτών σε θέματα παραγωγής, εμπορίας κ.α. και θα αναλάβουμε σχετικές δράσεις ως Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα».
Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Τάσος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικ. Παυλονάσιος, ο Γ.Γ. κ. Γρηγόρης Τζιότζιος και τα  μέλη κ. Γ. Ζαφειρούλης και κ. Δ. Μπαζάνας (ο οποίος είναι και αντιπρόσωπος  στην  Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών).

Add Comment