Μαξ. Χαρακόπουλος για πυροσβέστες, συνοριοφύλακες, επιχειρηματικότητα και πολύτεκνους

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Χωρίς σχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
Καθηλωμένο το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠΑνΕΚ)

Πότε επιτέλους θα προκηρυχθούν και πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των προκηρύξεων που προβλέπονται από το σχεδιασμό και την εξειδίκευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑΝΕΚ) οι οποίες αφορούν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που συνυπογράφει προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Η ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Κορινθίας κ. Χρήστο Δήμα, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 παρέλαβε σε στάδιο προδημοσίευσης 4 ώριμες δράσεις για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΕΚ». Αλλά «αφού είχε χαθεί ένας χρόνος “επανασχεδιασμού” και διαβουλεύσεων, στις 11.02.2016 δημοσιεύτηκαν οι 4 πρώτες “αναθεωρημένες” προσκλήσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα με καταληκτική ημερομηνία υποβολής εντός του Μαΐου 2016».
Εντούτοις, «ένα χρόνο από την επίσημη δημοσίευση των 4 πρώτων δράσεων, η αμείλικτη και θλιβερή εικόνα αποτυπώνεται ως εξής:
Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ: Δεν έχει ενεργοποιηθεί πλήρως ο καταπιστευτικός λογαριασμός για να μπορούν οι δικαιούχοι να προχωρήσουν στις επενδύσεις τους. Οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει κανένα ευρώ ενίσχυσης.
Νεοφυής Επιχειρηματικότητα 120 εκατ. ευρώ: Πέρασε ένας χρόνος από τη δημοσίευση της προκήρυξης μέχρι να δημοσιευτεί η λίστα των δυνητικά δικαιούχων.
Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ: Μέχρι σήμερα ο “ώριμος” Οδηγός της αναθεωρημένης προκήρυξης έχει υποστεί 5 τροποποιήσεις!.
Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών: Μέχρι σήμερα ο “ώριμος” Οδηγός της αναθεωρημένης προκήρυξης έχει υποστεί 4 τροποποιήσεις!»
Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να τους απαντήσει:
Πότε θα εκδοθούν τα αποτελέσματα των 2 υπολειπόμενων προσκλήσεων για να λάβουν επιτέλους οι δικαιούχοι των ανωτέρω δράσεων τις πρώτες εκταμιεύσεις κοινοτικών πόρων;
Σε ποιους παράγοντες οφείλεται αυτή τεράστια ολιγωρία και έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στους δυνητικούς δικαιούχους;
Ποιες ενέργειες προβλέπονται για τη διασφάλιση της ταχύτερης αξιολόγησης και διοχέτευσης ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την απορρόφηση των κοινοτικών πόρων;
Πότε θα ενεργοποιηθεί ουσιαστικά ο καταπιστευτικός λογαριασμός;
Υπάρχει στρατηγική και σχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις ΜΜΕ ή θα συνεχίσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις ανεφάρμοστες εξαγγελίες;

[wpg_thumb]

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: Λύση στο δημογραφικό δεν είναι οι μεταναστευτικές ροές

«Τα στοιχεία της δημογραφικής κάμψης, που πρόσφατα μας παρουσίασε ο κ. Νίκος Ράπτης των γνωστών εκπαιδευτηρίων, είναι άκρως ανησυχητικά. Το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα έχει συρρικνωθεί σε 7,5 εκατομμύρια». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χαρακόπουλος: «Για να διατηρηθεί ο πληθυσμός χρειάζονται 2,1 γεννήσεις και στην Ελλάδα έχουν περιοριστεί σε 1,4 -χωρίς να μπω στον πειρασμό να αναλογιστώ πόσοι εξ αυτών που γεννιούνται αποκτούν και ελληνική συνείδηση. Ήταν πραγματικό σοκ οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με νεοσύλλεκτους φαντάρους που ποζάρανε σχηματίζοντας το σύμβολο του αλβανικού μεγαλοιδεατισμού, τον αλβανικό αετό».
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, ιδιαίτερα θεσμικά που δεν έχουν οικονομικό κόστος: «Πιστεύουμε ως παράταξη στην αξία της οικογένειας, η οποία αναδείχθηκε ακόμη περισσότερο στην περίοδο της κρίσης, καθώς συνέβαλλε στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι λύση στο δημογραφικό πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη, τη γηραιά ήπειρο, είναι οι μεταναστευτικές ροές. Προφανώς ζούμε σε ταραγμένους καιρούς. Οφείλουμε, όμως, ως πολιτεία να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ιδιαίτερα σε παρεμβάσεις που δεν έχουν οικονομικό κόστος, όπως οι μετεγγραφές φοιτητών, παιδιών πολυτέκνων».
Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη τα παιδιά που αρίστευσαν και εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια ευχόμενος να έχουν καλή πρόοδο στη ζωή τους.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΕΣ: Η φύλαξη των συνόρων αυτονόητη για κάθε σοβαρή χώρα!
Τα παθήματα για την κυβέρνηση δεν έγιναν μαθήματα…

«Η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων είναι αυτονόητη για κάθε σοβαρή χώρα και την εικόνα που αυτή εκπέμπει προς τα έξω. Δυστυχώς, κυρίως από σφάλματα και ιδεοληπτικές εμμονές κυβερνητικών παραγόντων, οδηγηθήκαμε σε έναν πολύ επικίνδυνο δρόμο στον τρόπο που επιτηρήσαμε τα σύνορά μας, τις συνέπειες του οποίου ακόμα πληρώνουμε. Φαίνεται, όμως, απ’ όσα οι ίδιοι οι συνοριοφύλακες, καταγγέλλουν, ότι τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα, και οι κυβερνώντες παραμένουν ανεπίδεκτοι μαθήσεως, καθώς αδυνατούν και να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του επιθυμητού από την πραγματικότητα. Ωστόσο, νέα λάθη δεν επιτρέπονται, και όσοι δεν μαθαίνουν ή δεν θέλουν να μάθουν, είναι προτιμότερο να αποχωρήσουν». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση, που είχε πρόσφατα, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ.).
Οι εκπρόσωποι των Συνοριοφυλάκων εξέθεσαν στον κ. Χαρακόπουλο τα θεσμικά, εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους και αναφέρθηκαν στα προβλήματα που σχετίζονται με την κατάσταση που επικρατεί στη φύλαξη των συνόρων. Επίσης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόθεση της κυβέρνησης με ΠΔ να καταργήσει Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, κάτι που όπως τόνισαν θα έχει αρνητικές συνέπειες στο έργο που επιτελούν και στην εν γένει κατάσταση με την παράνομη μετανάστευση.
Εκ μέρους της ΠΟ.ΦΥ.ΣΥ. στη συνάντηση με τον κ. Χαρακόπουλο συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Χαρέλας, ο αντιπρόεδρος κ. Ισαάκ Μουστακίδης, ο ταμίας κ. Στυλιανός Αμοιρίδης, και το μέλος κ. Θωμάς Μπόζιαρης.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ολιγωρία της κυβέρνησης στη μονιμοποίηση Πυροσβεστών!

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συναντήσεις με εκπροσώπου των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης, οι οποίοι του εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους διότι εκπνέει η προθεσμία μονιμοποίησής τους στις 10 Φεβρουαρίου, χωρίς η κυβέρνηση να προχωρά στην υλοποίηση της δέσμευσης που απορρέει από τον Νόμο 3938/2011.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του για το θέμα τόνισε τα εξής:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με κάθε τρόπο καθημερινά διογκώνει το δημόσιο τομέα -όπως με στοιχεία αποδείξαμε στη βουλή κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης μας για τις αδιαφανείς προσλήψεις- θα είναι βαρύτατα εκτεθειμένη αν δεν προχωρήσει άμεσα στην μονιμοποίηση των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Οι καταγγελίες των εκπροσώπων των πυροσβεστών για την ολιγωρία της κυβέρνησης να τους συμπεριλάβει στον διετή προγραμματισμό των επικείμενων προσλήψεων προκαλούν εύλογη απορία, καθώς η μονιμοποίηση των 2.100 περίπου Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης δεν προέκυψε αιφνιδίως χθες, αλλά προβλέπεται σαφώς από νόμο. Θα είναι πρωτόγνωρο η κυβέρνηση να επικαλείται άγνοια νόμου!
Αναμένουμε να υπάρχει έστω και την ύστατη στιγμή η τήρηση των προβλεπομένων από το νόμο που θα μονιμοποιεί τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης».

Add Comment