Στο Υπουργείο Υποδομών για τα Τέμπη ο Νίκος Παπαδόπουλος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14/2/2017 κοινή συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκο Παπαδόπουλο, του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Δέδε, στην Αθήνα.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος φλέγοντα θέματα τα οποία αφορούν στην επίσπευση του έργου παράκαμψης στον Ευαγγελισμό, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις αλλά και στην επίσπευση της μελέτης του έργου στον κόμβο Ραψάνης, στο ύψος του Πυργετού, με χρονικό ορίζοντα πριν από το Πάσχα. Επιπλέον, συζητήθηκε το αίτημα του βουλευτή και των δημάρχων για ελεύθερη διέλευση των κατοίκων του Δήμου Τεμπών και πρώην Δήμου Ευρυμενών, από τα διόδια των Τεμπών.

Από την πλευρά του ο κ. Δέδες δεσμεύθηκε για σύντομη ολοκλήρωση  των μελετών με χρονοδιάγραμμα ως τα τέλη Μαρτίου αλλά και για την δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων στους δυο δήμους. Χαρακτήρισε τα έργα υψίστης προτεραιότητας λόγω δεσμεύσεων με την κοινοπραξία, δίνοντας ορίζοντα ολοκλήρωσης τους έως τον Αύγουστο αυτού του έτους.

Συνέντευξη Νίκου Παπαδόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στην εφημερίδα “FREESUNDAY”

Σε συνέντευξη του που παραχώρησε σε αθηναϊκή εφημερίδα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε καίρια ζητήματα του αγροτικού χώρου τονίζοντας για ακόμα μία φορά την ανάγκη του συνεταιρίζεσθαι ούτως ώστε, όπως δηλώνει, «να βγούμε στην αγορά και να πάρουμε το μερίδιο που μας ανήκει, ενώ και οι τιμές θα είναι πιο προσιτές για τον καταναλωτή. Αν έχεις όγκο παραγωγής, διαπραγματεύεσαι καλύτερα το προϊόν σου, έχεις οικονομία κλίμακας στα εφόδιά σου.»
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτόν τον καιρό αναγνωρίζοντας τα προβλήματα των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται να βγαίνουν στους δρόμους, διαφωνώντας με το φορολογικό και ασφαλιστικό, για τα οποία πιστεύει ότι οι αγρότες αυτήν την φορά δεν έχουν δίκαιο. Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει λύσει τα ζητήματα με τον καλύτερο τρόπο συνεχίζοντας να προωθεί ακόμα περισσότερα, όπως είναι ο νόμος για τους συνεταιρισμούς, οι καλές υποδομές στον ΟΠΕΚΕΠΕ κ.λ.π. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής «προβλήματα στον αγροτικό χώρο έχουμε, όπως είναι το κόστος παραγωγής, το οποίο πρέπει να μειωθεί – όχι ότι αυξήθηκε υπέρμετρα, αλλά είναι γενικώς αυξημένο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλες κινήσεις. Επίσης, πρέπει να επιμείνουμε στην καταπολέμηση των ελληνοποιήσεων όλων των μορφών, είτε του ζωικού είτε του φυτικού κεφαλαίου. Πρέπει να πω, πάντως, ότι με τον μηχανισμό που έχουμε γίνονται προσπάθειες, αλλά είναι ακόμη στην αρχή. Αυτή η ιστορία, όμως, πρέπει οπωσδήποτε να μειωθεί και να εκμηδενιστεί κάποια στιγμή.»
Στην συνέχεια, δεν θα μπορούσε να παραλείψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει λύσει πολλά προβλήματα που είχαν σχέση με τις πληρωμές. Οι πληρωμές, όπως τονίζει, δεν γίνονταν στην ώρα τους, υπήρχαν χρέη από το 2008, λύθηκε το ζήτημα με τα λιβάδια, γιατί δεν μπορούσαν να αποτυπωθούν για να πάρουν οι αγρότες τα λεφτά και υπήρχαν στρεβλώσεις. . Επίσης, σημαντική είναι και η κάρτα αγρότη, με την οποία η κυβέρνηση έδωσε ρευστότητα, που είναι ένα μεγάλο ζητούμενο: η ρευστότητα του αγροτικού τομέα, γιατί χάσαμε τον πυλώνα μας στην Αγροτική Τράπεζα παράλληλα όμως , προσπαθεί να βρει εργαλεία χρηματοδότησης μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων, ώστε να δώσει ρευστότητα στον πρωτογενή τομέα.
Τέλος, σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης, πιστεύει ότι είναι ξεκάθαρα πολιτικό το ζήτημα, διότι οι δανειστές επιδιώκουν να επιβάλουν μέτρα και μετά τη λήξη του προγράμματος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο εκλογών πριν το 2019 καθώς η οικονομία έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της. Επισημαίνει ότι είναι αισιόδοξος και πιστεύει πάρα πολύ σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, διότι και ο ίδιος μίλησε για πολιτική λύση του ζητήματος. Έτσι, θεωρεί ότι θα τα καταφέρουμε και σε αυτή τη δεύτερη αξιολόγηση.
Όπως αναφέρει, «είτε κάνεις εκλογές είτε δεν κάνεις, η οικονομία θα πάει στράφι. Πρέπει να κλείσει η συμφωνία και να μπούμε στη χαλάρωση, ειδάλλως όλα τα θετικά μεγέθη θα χαθούν και θα πάμε πάλι σε ύφεση. Είναι εθνικός στόχος να κλείσει η αξιολόγηση και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να πάρουμε θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα για να πάμε στη δεύτερη φάση.»

Add Comment