Κέλλας για επιστροφή φόρου πετρελαίου, νομοσχέδιο για την Παιδεία, κτηνοτρόφους

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΦΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΔΥΟ ΓΑΙΔΑΡΩΝ ΑΧΥΡΑ

Το θέμα της “πλήρους σύγχυσης και έλλειψης ενημέρωσης των δικαιούχων για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο”, φέρνει στη βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του αν. Τομεάρχη Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Οι ερωτώντες βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν την σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις αγροτών και κτηνοτρόφων, καθώς κανείς δεν γνωρίζει σε ποιο έτος αντιστοιχούν τα ποσά που πιστώνονται στους λογαριασμούς, αν έχουν συμψηφιστεί, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που δεν έχουν πιστωθεί ποσά!

«Στην Κυβέρνηση δεν μπορούν να “μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρα”, προκαλώντας άλλη μια φορά, αναταραχή σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Οφείλουν να ξεκαθαρίσουν άμεσα την κατάσταση. Να γνωρίζει ο κάθε δικαιούχος τα ακριβή ποσά που του πιστώθηκαν ως επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου, καθώς και με ποιον τρόπο έγιναν οι υπολογισμοί. Τέλος να ενημερώσουν τους παραγωγούς που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

[wpg_thumb]

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

«Είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να ομονοήσουμε κάποια στιγμή όλες οι πολιτικές δυνάμεις και να δηλώσουμε ξεκάθαρα πως θα σχεδιάσουμε και θα εφαρμόσουμε, ένα εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα μένει σταθερό, για να υπηρετεί τον εκπαιδευτικό προσανατολισμό της χώρας, ώστε η νέα γενιά να μην βγαίνει από τα σχολεία μας στηριζόμενη σε μύθους κ αντιλήψεις που ναρκοθετούν την πορεία της πατρίδας μας», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του στην συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, στο Σχέδιο Νόμου “Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις”, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο “σκούπα”, αναδεικνύοντας συγχρόνως “ότι η διαδικασία του επείγοντος που εισήχθη στη Βουλή, δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται οι Κυβερνώντες τη διακυβέρνηση της χώρας”.
Ο κ. Κέλλας τοποθετήθηκε λεπτομερώς σε άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, – την οποία μάλιστα χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους μαθητές με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στις οικογένειές τους -, αλλά και για μια ακόμη φόρα, στην ανάγκη ελεύθερων μετεγγραφών για τους πολύτεκνους.

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
“ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΙ” ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

“Πρέπει να τονισθεί ότι στο άρθρο 5 παρ. 1 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ζωικού Κεφαλαίου, από την ασφαλιστική κάλυψη του ζωικού κεφαλαίου εξαιρούνται οι επιπτώσεις στην αναμενόμενη παραγωγή της τρέχουσας ή οποιασδήποτε μελλοντικής παραγωγής περιόδου εξαιτίας της επίδρασης των ασφαλιζόμενων κινδύνων”.
Χαρακτηριστικό απόσπασμα της απάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, σε ερώτηση του αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, αναφορικά με αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για την σοβαρή μείωση στην παραγωγή γάλακτος από τον παγετό του Ιανουαρίου.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που έπληξαν το Νομό και ύστερα από επικοινωνία του με κτηνοτρόφους, αλλά και επίσκεψή του στον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Ελαςς), κατέθεσε ερώτηση (2618/16-1-2017) στον αρμόδιο Υπουργό, με την οποία ζητούσε άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους τόσο για το ζωικό κεφάλαιο όσο και για τις απώλειες στην παραγωγή γάλακτος.
«Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι μένουν κυριολεκτικά “επί ξύλου κρεμάμενοι”, καθώς σύμφωνα και με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, η Κυβέρνηση δεν προχώρησε σε καμία κίνηση, με την ενεργοποίηση κάθε πιθανού μέτρου, ώστε να δοθούν αποζημιώσεις για την απώλεια στην παραγωγή γάλακτος, λόγω παγετού. Ο πρωτογενής τομέας, για άλλη μια φορά, παραμένει απροστάτευτος», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Add Comment