Στηρίζει τον αγώνα των θυμάτων του μαρτυρικού Δομένικου η Α. Βαγενά

Έμπρακτη Υποστήριξη των Θυμάτων του Μαρτυρικού Δομένικου στον Αγώνα τους για την Δικαίωση – Διακομματική Επιτροπή για τις Γερμανικές Οφειλές

αννα βαγενα

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, και στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και μέλος της εν λόγω Επιτροπής κ. Άννα Βαγενά, κατόπιν ακρόασης εκπροσώπων της ένωσης θυμάτων του μαρτυρικού Δομένικου Ελασσόνας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το Δομένικο, μπορεί να είναι ένα μικρό χωριό, αλλά για εμάς τους ανθρώπους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Λάρισα την μετεμφυλιακή περίοδο, θα πρέπει να ξέρετε πως βαραίνει πάρα πολύ στις μνήμες μας η ιστορία του, γιατί ήταν το χωριό με τις μαυροφορεμένες γυναίκες. Ήταν ένα μαυροντυμένο χωριό και οι γυναίκες του όταν κατέβαιναν στη Λάρισα, δημιουργούσαν και για εμάς που ήμασταν παιδιά τότε, μία μνήμη που έχει χαραχθεί στην ψυχή μας. Μέσα απ’ αυτές βλέπαμε στην πράξη, τι συνέβη στην Κατοχή πριν από κάποια χρόνια από τότε που ζούσαμε εμείς.
Θέλω να πω στον κ. Ψωμιάδη, εκπρόσωπο της ένωσης θυμάτων Δομένικου, ότι προσφέρομαι και εγώ και το γραφείο μου όπου έχω έναν εξειδικευμένο νομικό συνεργάτη, αλλά σε τελική ανάλυση και η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, να διαθέσουμε αυτόν τον συνεργάτη, εάν το επιθυμείτε προκειμένου να σας βοηθήσει άμεσα και με τις διασυνδέσεις που έχει στην Ιταλία, όπου τα θύματα του Δομένικου διατηρούν ήδη ένα ανοικτό δικαστικό μέτωπο.
Σας λέω, λοιπόν, ότι είναι στη διάθεσή σας με μεγάλη χαρά, ενώ και κάποια πιθανά έξοδα που θα χρειαστούν, θα τα καλύψουμε εμείς. Δεν το κάνω και δεν το λέω, για εντυπωσιασμό, αλλά για να λύσω ένα πρακτικό θέμα, γιατί μου αρέσει να μπαίνουν τα θέματα στο τραπέζι και να λύνονται κάποτε».

Add Comment